Dünya Şoygu talimat verdi: Batı'dan gelen silahlar imha edilecek

Şoygu talimat verdi: Batı'dan gelen silahlar imha edilecek

Paylaş
Şoygu talimat verdi: Batı'dan gelen silahlar imha edilecek

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyarette, Ukrayna'dan gelecek saldırıları önlemek ve Batı'dan gelen silahları imha etmek için birliklerine 'vur' talimatı verdi. The New York Times gazetesi Rusya'nın bundan sonraki dönemde daha agresif bir tutum izleyeceğini öne sürerken, Rusya'nın öncelikli hedefinin Batı'dan Ukrayna'ya gönderilen silahlar olacağı düşünülüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş 5. ayında devam ediyor. Rus birlikleri özellikle Donbas bölgesinde saldırılarını artırırken Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Şoygu'nun Rus birliklerinin savaşta kaydettiği ilerlemeyi gözden geçirmek için yaptığı ziyarete merkez birliklerinin komutanları da eşlik etti. Şoygu ziyareti sırasında Ukrayna kuvvetlerinin Donbas bölgesine herhangi bir saldırı başlatma olasılığını ortadan kaldırmak için gerekli talimatları verdi.

Haberin Devamı

Rus Ordusu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada Şoygu'nun 'vur' emri verdiği doğrulandı ve "Savunma bakanlığı, Kiev rejiminin Donbas ve diğer bölgelerdeki sivil altyapıya ve yerleşim yerlerine saldırı başlatma olasılığını ortadan kaldırmak için gerekli talimatları verdi." ifadeleri yer aldı.

VUR EMRİNİN HEDEFİ BATI SİLAHLARI MI?

Son dönemlerde Batı'dan Ukrayna'ya yapılan silah yardımının artırılması nedeni ile Rusya'nın öncelikli hedefinin Batı silahları olduğu konuşuluyor. Batı medyasında bugün yer alan haberlere göre Şoygu birliklerine saldırılarında uzun menzilli füze ve topçu silahlarını imha etmeye öncelik vermelerini emretti.

RUSYA DAHA AGRESİF BİR AŞAMAYA GEÇİYOR

The New York Times, Rusya'nın ilerleyen savaşta daha agresif bir aşamaya girebileceğini öne sürdü. Savaş Araştırmaları Enstitüsü'ndeki uzmanlar, yeni kararın Rus birliklerinin operasyonel duraklamalarından çıkması için alındığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Putin, bu ayın başında yaptığı bir açıklamada gerilimin tırmanacağının sinyalini vererek "Herkes bilmeli ki, genel olarak, henüz ciddi bir şeye başlamadık" ifadelerini kullanmıştı.

AB'DEN YENİ YAPTIRIM HAMLESİ

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya’ya karşı var olan yaptırımları artırmak ve yeni kararlar almak için bir araya geldi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Rus altınına karşı getirilebilecek yasaklardan bahsederken, “En önemli şey Rus altınının yasaklanması” dedi.

AB Dışişleri Bakanları, Ukrayna ordusuna yapılacak daha fazla silah desteğini de gündeme getirdi. Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’nın da bilgilendirileceği aktarıldı. Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, “Devam etmesi gereken bir şey varsa o da silah teminatıdır. Bunu yapabilen herkes bellidir. Bunlar da Batı dünyasının başlıca sanayi ülkeleridir. O yüzden adım atmak zorundalar” açıklamasında bulundu. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı