Dünya Stüdyo buz kesti! Rus televizyonunda 'yenilgi' sözleri

Stüdyo buz kesti! Rus televizyonunda 'yenilgi' sözleri

Paylaş
Stüdyo buz kesti! Rus televizyonunda 'yenilgi' sözleri

Rus medyasında Putin'in Ukrayna'da zafere koştuğunu dile getiren anlatılar, dün akşam Rus devlet televizyonunda yayınlanan programla yerle bir oldu.

Ukrayna'da adım adım görünen mağlubiyet, Rus devlet medyasındaki bazı yorumlara da yansımış durumda. Rus lider Putin, 24 Şubat'tan birkaç gün sonra 'savaş', 'saldırı', 'istila' ve 'işgal' gibi kelimeleri kullanmayı yasakladı. Dahası, Rus yetkililerin açıklamaları dışında Ukrayna haberleri yayanlar 15 yıl hapis cezasıyla yüz yüze. Medyanın tek ses hale getirildiği ve Putin'in Ukrayna'da zafere koştuğunu belirten uyduruk anlatı, Pazartesi akşamı Rus devlet televizyonu Rossiya-1'deki bir yorumcunun sözleriyle tuz buz oldu.

Haberin Devamı

Eski bir komutan olan ve halihazırda medyada analizler yapan Mikhail Khodarenok, resmi televizyonda Ukrayna'daki savaşın kötüye gittiğini ve görünüşe göre daha da kötüleşeceğini söyledi.

'TÜM DÜNYA BİZE KARŞI'


Rus televizyonlarının en çok izlenen programlarından birinde konuşan Khodarenok, Moskova tarafından savrulan nükleer savaş tehditlerini ise hayli gülünç bulduğunu dile getirdi.

Mikhail Khodarenok, Ukrayna'nın yakında Batılı ülkeler tarafından eğitilmiş ve modern silahlarla donatılmış 1 milyonu aşkın askeri cepheye süreceğini ileri sürdü.

SÖZÜNÜ KESMEYE ÇALIŞTI AMA...

Programdaki Kremlin propagandistlerinden Olga Skabeyeva tarafından defalarca sözü kesilmeye çalışılan Rus yorumcu, Ukrayna ordusunun son asker kalıncaya kadar savaşacağını da belirtti.

Haberin Devamı

Devlet televizyonunu izleyen Rusları şaşkınlığa sürükleyen Mikhail Khodarenok, ayrıca, Rusya'nın halihazırda jeopolitik olarak tamamen izole edildiğini ve tüm dünyayı karşısına aldığını söyledi: "İtirafta bulunmaktan ne kadar nefret etsek de, gerçekte bütün dünya bize karşı. Ve bu durumdan kurtulmalıyız."