Dünya Suriyeli mülteci kılığına giren askerin hain planı: Suçlu bulundu

Suriyeli mülteci kılığına giren askerin hain planı: Suçlu bulundu

Paylaş
Suriyeli mülteci kılığına giren askerin hain planı: Suçlu bulundu

Aşırı sağcı siyasi görüşlere sahip bir Alman asker, kendini Suriyeli bir sığınmacı gibi gösterip üst düzey siyasetçilere saldırılarda bulunmayı planlamaktan suçlu bulundu.

Frankfurt Yüksek Bölge Mahkemesi, cuma günü 33 yaşındaki Franco Albrecht'i “ciddi şiddet içeren yıkım eylemi” planlamaktan suçlu buldu. Albrecht'in Almanya'nın 'silah ve patlayıcılar' yasalarını ihlal ettiği ve iki ayrı dolandırıcılık suçlamasından da suçlu bulunduğu ifade edildi. Hakim Christoph Koller, Fransız-Alman Tugayı'nın üstteğmeni olan Albrecht'in "radikal aşırı sağcı ve ırkçı görüşleri" olduğunu; sığınmacı yanlısı siyasetçilerin "Alman milletinin parçalanmasına neden olduğuna" inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Albrecht, 2017'de Viyana Havalimanı'nda sakladığı dolu bir silahı tekrar almaya çalışırken yakanlanmıştı.

Parmak izi incelendikten sonra Albrecht'in 'David Benjamin' adlı bir Suriyeli sığınmacı olarak sahte kimliği bulunduğu ortaya çıkmıştı. Albrecht, sahte kimliğiyle Bavyera'nın Erling kentine başarılı bir sığınma başvurusunda bulunmuştu.

Savcılar, Albrecht'in amacının sahte kimliğini kullanarak sığınmacı yanlısı politikacılara saldırılar düzenlemek olduğunu söyledi.

Soruşturma sonucunda Albrecht'in Adolf Hitler'in 'Kavgam' kitabına sahip olduğu ve daha önce göçü "soykırımın bir türü" olarak nitelendirdiği görülmüştü. (T24)