DünyaTahran'dan flaş iddia! ABD savaş gemileri Hürmüz Boğazı'ndan çekildi!

Tahran'dan flaş iddia! ABD savaş gemileri Hürmüz Boğazı'ndan çekildi!

Tahran'dan flaş iddia! ABD savaş gemileri Hürmüz Boğazı'ndan çekildi!

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, Basra Körfezi'nde ABD'ye ait savaş gemisinin kalmadığını ve gemilerin Hürmüz Boğazı'nın 500 kilometre güneyine çekildiğini iddia etti. Muhibbi, ABD'nin tehdit söylemlerinin yaşadıkları yenilgiyi gizleme çabası olduğunu öne sürdü.

 

Devrim Muhafızları Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, Basra Körfezi’ndeki ABD gemileri hakkında konuştu. Muhibbi, Basra Körfezi’nde ABD’ye ait savaş gemisi kalmadığını ve gemilerin Hürmüz Boğazı’nın 500 kilometre güneyine çekildiğini savundu.

Haberin Devamı

İran yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’na göre, Basra Körfezi’nde ABD’ye ait savaş gemisi kalmadığını ve gemilerin Hürmüz Boğazı’nın 500 kilometre güneyine çekildiğini öne süren Muhibbi, mevcut durumda ABD’nin tehdit söylemlerinin yenilgilerini zafer gibi sunma çabasını yansıttığını belirtti.

Muhibbi ayrıca, savaş zamanında Basra Körfezi’nde 40’a yakın ABD savaş gemisinin bulunduğunu ve ABD’nin "Arap Denizi’nden" de çekileceğini savundu.