Dünya Takım elbiseyle film izleme yasağı! TikTok trendi kaos yarattı

Takım elbiseyle film izleme yasağı! TikTok trendi kaos yarattı

Paylaş
Takım elbiseyle film izleme yasağı! TikTok trendi kaos yarattı

Animasyon filmi “Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi”nin 1 Temmuz’da vizyona girmesinin ardından büyük bir trendi de beraberinde getirmesi sinema salonlarında kaosa neden oldu.

Sosyal medya platformu TikTok’ta yüzlerce kişi “gentleminions” (centilmen minyonlar) etiketiyle takım elbiseli bir şekilde söz konusu filmi izlerken çekilmiş videolarını yayınlamaya başladı. Filmdeki kötü adam karakteri Felonius Gru’yu ve onun imza niteliğindeki el hareketini canlandıran takım elbiseli kişilerin sinema salonunda tezahüratlar yapıp alkışlaması diğer izleyicileri rahatsız edince sinemalar zor duruma düştü.

Haberin Devamı

SİNEMA SALONLARI ZARARA UĞRADI

Gürültüden filmi izleyemeyen diğer izleyiciler biletlerinin parasını geri almaya başlayınca sinema salonları zarara uğradı. ABD ve İngiltere’de pek çok sinema salonu takım elbiseyle filmi izlemeyi yasaklarken, ABD’nin Massachusetts eyaletine bağlı Worcester’daki Vue Cinema’nın yöneticisi bir günde 1.500 dolarlık bilet iadesi yapmak zorunda kaldığını söyledi.

ŞİKAYETLERE RAĞMEN AKIMI DESTEKLEDİ

Filmin yapımcısı olan Universal Pictures, şikâyetlere rağmen, “gentleminions” trendini destekleyerek Twitter’da “Takım elbiseli gelen herkese: Seni görüyoruz ve seni seviyoruz” ifadesini paylaştı.