Dünya Tanzanya'da gizemli hastalıktan 3 kişi öldü

Tanzanya'da gizemli hastalıktan 3 kişi öldü

Paylaş
Tanzanya'da gizemli hastalıktan 3 kişi öldü

Kovid-19 pandemisinin ardından maymun çiçeği vakaları da dünya genelinde artarken Tanzanya'dan korkutucu bir açıklama geldi.

Doğu Afrika ülkesi tarafından dün yapılan açıklamada, gizemli bir hastalık yüzünden üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Tanzanya'nın güneydoğusundaki Lindi bölgesinde yaşamını yitirenler haricinde 10 vaka daha olduğu açıklandı. Kenya'nın hemen güneyinde bulunan Doğu Afrika ülkesindeki yetkililer, Ebola benzeri gizemli salgını 'garip' olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

TESTLERİ NEGATİF ÇIKTI

Hükümetin üst düzey sağlık yetkilisi Aifello Schalwe, hastaların Ebola, Marburg ve Kovid-19 testinin negatif çıktığını duyurdu. Hastalardan birinin tamamen iyileştiğini, diğerlerininse karantinaya alındığını kaydeden Schalwe, şöyle konuştu:

"Hükümet, bu bilinmeyen hastalığı araştırmaya devam eden profesyonellerden kurulu bir ekip hazırladı."

Hastalığın semptomları arasında ateş, baş ağrısı, yorgunluk ve burun kanaması var. Tanzanya'da, kanamaya neden olduğu bilinen iki ölümcül virüs olan Ebola veya Marburg vakasını daha önce hiç kaydedilmedi.

CUMHURBAŞKANINDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ise iki gün önce yaptığı açıklamada "tuhaf" hastalığın, çevredeki bozulmanın sonucunda insanlarla yabani hayvanlar arasında "giderek büyüyen etkileşimden" kaynaklanmış olabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

DÜŞÜNÜLENDEN DAHA YAYGIN

İnsanlar arasında yayıldığı bilinen hem Marburg hem de Ebola, meyve yarasaları tarafından taşınabiliyor. Afrika'nın batı kıyısında yer alan Gana, geçen hafta enfekte hastaların yüzde 90'ını öldüren iki şüpheli Marburg virüsü vakası bildirdi. Hastaların birbirini tanımaması, hastalığın düşünülenden daha yaygın olduğunu düşündürdü.