DünyaTatil evinde korkunç son! 17 yaşındaki genç duşta elektrik akımına kapılarak öldü

Tatil evinde korkunç son! 17 yaşındaki genç duşta elektrik akımına kapılarak öldü

Tatil evinde korkunç son! 17 yaşındaki genç duşta elektrik akımına kapılarak öldü

İrlandalı 17 yaşındaki bir genç, ailesiyle tatil için gittiği Yunanistan’ın Kimolos Adası’nda duş alırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Talihsiz gencin, duş başlığını eline aldığı anda elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturmada gözler evdeki su ısıtıcısı ve elektrik tesisatına çevrildi.

İrlandalı genç, annesi ve kız kardeşiyle birlikte Ege Denizi’ndeki Kimolos Adası’na geldi. Ailenin adaya ulaşmasından yalnızca üç gün sonra, 9 Ağustos’ta korkunç olay meydana geldi.

Haberin Devamı

Yunanistan'daki yerel bir televizyon kanalına konuşan ailenin bir yakını, gencin duş başlığını eline aldığı anda hayatını kaybettiğini söyledi. Yakın, olayın son derece ani gerçekleştiğini belirtti.

'ELEKTRİK ÇARPMASI SONUCU ÖLDÜ'

Olayın ardından polis soruşturma başlatırken, soruşturmayı yürüten polis yetkilisi The Irish Sun’a yaptığı açıklamada, gencin duşta elektrik akımına kapıldığını ve ölümün anlık gerçekleştiğini söyledi.

Polis, ailenin kiraladığı belirtilen eski taş evdeki elektrik tesisatını incelemek üzere uzman görevlendirdi. Soruşturmanın özellikle evdeki elektrik sistemine ve su ısıtıcısına odaklandığı belirtildi.

ELEKTRİK PANOSU İNCELENİYOR

Yetkililer, elektrik panosunda olası bir elektrik kaçağı ya da ani voltaj yükselmesini önleyecek güvenlik sisteminin bulunup bulunmadığını araştırıyor. Ev için güncellenmiş bir elektrik güvenlik sertifikasının bulunduğu da öğrenildi.

Haberin Devamı

Gencin ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi için otopsi yapılması planlandı. Atina yakınlarındaki Pire kentinde bulunan bir hastanede yapılması beklenen otopsiye ilişkin ilk değerlendirmelerde, ölümün kalp durması nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği belirtildi.

Ailenin soruşturmaya kendi teknik uzmanını da dahil edebileceği öğrenildi. Ailenin, yakınlarının cenaze törenine katılabilmesi için gencin naaşıyla birlikte İrlanda’ya dönmesi bekleniyor.

'ADA İÇİN BÜYÜK BİR ŞOK'

Nüfusu 1000'in altında olan Kimolos'un Belediye Başkanı Kostas Vendouris, yaşananların ada için büyük bir şok olduğunu söyledi.

Yerel yetkililer olayı "emsalsiz" olarak nitelendirirken, ailenin büyük bir üzüntü yaşadığı belirtildi. Soruşturmanın ise evdeki elektrik tesisatı üzerindeki incelemelerle sürdüğü bildirildi.