Dünya Teksas'taki katliamda 'polis gecikti' iddiası

Teksas'taki katliamda 'polis gecikti' iddiası

Paylaş
Teksas'taki katliamda 'polis gecikti' iddiası

ABD'nin Teksas eyaletindeki Uvalde kasabasında Salvador Ramos'un 19 ilkokul öğrencisini ve 2 öğretmeni öldürdüğü katliamın yankıları sürüyor. Saldırının görgü tanıkları, çarpıcı ifadelerde bulundu. Öldürülen Jackie Cazares'in (10) babası Jacinto Cazares, polisin önleyebilecekken yeterli davranmadığını öne sürdü.

ABD, Teksas eyaletinde Salvador Ramos’un (18) mezun olduğu okulda 19 çocuk, iki öğretmeni öldürdüğü katliamın şokunu yaşıyor. Ramos’un katliam öncesi yüzünden vurduğu büyükannesi ile telefon faturası yüzünden tartıştığı ortaya çıktı. Büyükannenin durumu kritik. Saldırıdan hemen önce de Facebook üzerinden yaptığı uyarı mesajları tartışma yarattı. Birçok konuda hızla sansür politikası uygulayan Facebook yönetimi, mesajlar hakkında yetkililerle iş birliği yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

'SALDIRI BİTENE KADAR BİR ŞEY YAPMADILAR'

Görgü tanıkları ve ölen çocukların aileleri, polisin geç müdahale etmesine isyan etti. Katliam kurbanı Jackie Cazares’in (10) babası Jacinto, okul önünde silahlı en az 40 polisin olduğunu ancak saldırı bitene kadar hiçbir şey yapmadıklarını öne sürdü. Ramos, aktif görevde olmayan bir polis tarafından öldürülerek durdurulabilmişti.

ABD Başkanı Biden silahlı saldırı sonrası Texas'a gidecek ABD Başkanı Joe Biden, Texas'taki bir ilkokulda meydana gelen silahlı saldırı sonrası hayatlarını kaybeden çocukların ailelerini ziyaret etmek için Texas'a gideceğini duyurdu.

Öte yandan polis ise saldırganın kendini sınıfa kilitlediğini ve okul görevlilerinin anahtarı vermesi üzerine sınıfa girebildiklerini söyledi. Saldırganın okula arkadaki bir açık kapıdan girdiği belirlendi.

 

Salvador Ramos

Yine Teksas’ta Donna bölgesinde de bir okula katliam hazırlığı yapıldığı ortaya çıktı. Bölgedeki tüm okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

Ülkede silah yasası yeniden tartışılırken bu 27-29 Mayıs’ta Teksas eyaletindeki Houston kentinde düzenlenecek silah fuarının iptal edilmemesi tepki çekti