Dünya Tepki çeken poz! Kürtaj yasasına bu yanıtı verdi

Tepki çeken poz! Kürtaj yasasına bu yanıtı verdi

Paylaş
Tepki çeken poz! Kürtaj yasasına bu yanıtı verdi

ABD'de kürtajı anayasal hak olmaktan çıkaran kararın ardından Demokrat Partili siyasetçinin yoga yaptığı bir tweeti paylaşması tepki topladı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Andy Levin, cuma günkü gönderisinde, "Yüksek Mahkeme'nin korkunç kararlarına (daha fazlası da gelecek) dair hissettiğim yoğun öfkeyle son 30 yıldaki ilk anlamlı silah reformu yasasının onaylanmasını sağlamanın verdiği memnuniyet duygusunun birbirine karıştığı, çılgınca çelişkili duygular hissettiğim bir durumda, en azından bir anlığına içe dönüyorum" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Demokrat Parti'den Michigan eyaleti Temsilciler Meclisi üyesi Levin, tweetinde yoga sırasında Prasarita Padottanasana duruşunu yaptığı iki fotoğrafını da paylaştı.

TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan paylaşım sosyal medyada tepki topladı. Kullanıcılardan biri, Levin'i başını toprağın altına sokan devekuşuna benzeterek, bunun Demokratların başarısızlığını simgelediğini söyledi.

Levin aynı gün içinde tweetini silse bile tepkiler dinmedi. Paylaşımın ekran görüntüsünü alan bir sosyal medya kullanıcısı, "Bunu sildin ama bilmeni isterim ki çoktan gördüm, iğrençsin" diye yazdı.

ABD Yüksek Mahkemesi, cuma günü ülke genelinde kürtaj hakkını anayasal olarak garanti altına alan 1973 tarihli "Roe-Wade kararını" iptal etti.

Haberin Devamı