Dünya Termometreler 38 dereceyi gösterdi! Almanya'da sıcaklık alarmı

Termometreler 38 dereceyi gösterdi! Almanya'da sıcaklık alarmı

Paylaş
Termometreler 38 dereceyi gösterdi! Almanya'da sıcaklık alarmı

Almanya genelinde iki gündür hakim olan çöl sıcaklıkların ardından Almanya Meteoroloji Servisi (DW) başkent Berlin ve bölgesindeki vatandaşları sıcaklıklara karşı uyardı.

Almanya'da geçtiğimiz cuma gününden itibaren etkili olan sıcak hava bugün en yüksek seviyeye ulaştı. Başkent Berlin'de hava sıcaklığı 38 dereceyi bulurken, Almanya Meteoroloji Servisi bugün saat 19.00'a kadar vatandaşları güneşten korunmaları konusunda uyardı. Sıcak havalardan bunalan Berlinliler parklarda, su kenarlarında soğuk yiyecekler tüketerek serinlemeye çalışırken, havuzların önünde ise metrelerce kuyruk oluştu.

Haberin Devamı
Almanya'da sıcaklık alarmı Almanya'da geçtiğimiz cuma gününden itibaren etkili olan sıcak hava bugün en yüksek seviyeye ulaştı

Orman yangınları devam ediyor
Berlin civarında, Brandenburg bölgesinde geçtiğimiz cuma akşamı başlayan orman yangınında 60 hektarlık alan etkilenirken, 200 itfaiyeci yangına müdahale ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınamazken bölgedeki bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandığı bildirildi.

Sıcaklıklar düşecek
Ülkede mevsim normallerinin üzerine yükselen hava sıcaklıkları sonrası, fırtına ve şiddetli yağmur uyarısı yapılırken, yarın Berlin'de hava sıcaklıklarının 20 derece birden düşerek 17 derece olması ve yağmur ile fırtınanın etkili olması bekleniyor. Almanya genelinde ve Berlin'de havalar salı gününden itibaren mevsim normallerine dönecek.