Dünya Trump, Mehmet Öz'ün senato adaylığını destekleyecek

Trump, Mehmet Öz'ün senato adaylığını destekleyecek

Paylaş
Trump, Mehmet Öz'ün senato adaylığını destekleyecek

Dünyada ünlü doktor Mehmet Öz, ABD Senatosu için adaylığını duyurmuştu. Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD Senatosu'na aday olan kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün adaylığına destek vereceğini duyurdu.

Euronews'te yer alan habere göre, Trump yaptığı yazılı açıklamada, "Pensnsylvania eyaleti, zeki ve çok iyi bilinen doktor Mehmet Öz'ü ABD Senatosuna seçerek Amerika'yı korumak için çok iyi bir fırsata sahip.' ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

Öz'ün ön seçimlerden başarıyla çıkacağını belirten Trump, "Ülkemize akla hayale gelmez zararlar verme peşinde olan radikal solcu Demokratlara karşı Mehmet Öz genel seçimleri kazanabilme şansı yüksek bir kişidir." ifadesini kullandı.

Mehmet Öz, 30 Kasım 2021'de, Pennsylvania eyaletinden Cumhuriyetçi Partinin Senato adaylığı için yarışacağını duyurmuştu.

ÇİFTE VATANDAŞLIK TARTIŞMASI

ABD medyasında, Dr. Mehmet Öz'ün hem Amerikan hem de Türk vatandaşı olmasının 'çıkar çatışmasına' neden olabileceği tartışmaları yaşanıyor.

Dr. Öz, başta Washington Post olmak üzere bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresiyle yakın ilişki içinde olmakla eleştirildi.

Türk vatandaşlığını bırakmayı reddeden Dr. Öz, Türkiye'deki ailesini sıkça ziyaret etmek zorunda kaldığı için Türk pasaportunun işini kolaylaştırdığını söylüyor.

Haberin Devamı

Rakiplerine nazaran sosyal medyada daha popüler olan Dr. Öz, anketlere göre seçimlerde yarışacağı David McCornick ile Carla Sands'ın önünde yer alıyor.