Dünya Turist kadınların etrafını sarıp taciz ettiler

Turist kadınların etrafını sarıp taciz ettiler

Paylaş
Turist kadınların etrafını sarıp taciz ettiler

Mısır'ın turizm bölgesi Kahire'deki Giza Piramitlerinde iki kadın turisti taciz etmekle suçlanan 13 genç ülkeyi ayağa kaldırdı. Mısırlı yetkililer 13 gencin yakalandığını belirtirken görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Yaşanan trajik olay nedeniyle kadınların topluca taciz edildiği 'Taharrush' tekrar gündeme geldi.

Giza'daki Piramitleri ve Mısır'daki diğer ünlü arkeolojik alanları ziyaret eden kadın turistleri taciz eden 13 genç erkek ülkeyi ayağa kaldırdı. Turist kadınları taciz eden ve 'Taharrush' isimli korkunç bir oyun oynadıklarını iddia eden gençler sosyal medyada da büyük tepki gördü. Mısırlı yetililer, iki genç kadının etrafını saran tacizci erkeklerin tutuklandığını belirtti.

Haberin Devamı

Görüntülerde gençlerin kadınlarla alay ettikleri ve kadınlar kaçmaya çalışırken bazılarının onlara yakınlaştığı görülüyor. Bir kadın daha sonra dönerek gençlerden birisini itmeye çalışıyor. Görüntülerden, oğlanlardan herhangi birinin kadınları taciz edip etmediği belli değil. Videonun turizm bakanına gönderilmesi gerektiğini söyleyen bir ses de duyuluyor.

Videonun Facebook'ta yayılmasının ardından güvenlik güçleri suçluları bulmak için harekete geçti. Böyle bir olayı bekleyen yetkililer, Ramazan Bayramı tatilinden önce Mısırlı veya yabancı ziyaretçilerin bu tür tacizlerini önlemek için katı talimatlar yayınlamıştı. 

YAŞLARI 13 -15 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, olayı akıllı telefonuyla kaydeden tur rehberi, gençleri kadınları 'sözlü ve fiziksel' taciz etmekle suçladı ancak gençler suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre tutuklanan çocukların yaşları 13 ile 15 arasında. Açıklamada, kadın turistler hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi. Mısır savcısı, gençlerin soruşturma süresi boyunca gözaltında tutulduğunu söyledi. Suçlu bulunurlarsa, çocuk mahkemesinde yargılanacaklar.

TAHARRUSH NEDİR?

Taharrush terimi, Mısır devrimi sırasında kadın protestoculara saldırmak için yaygın olarak kullanıldı. Kurbanlarını çevreleyen ve daha sonra onları cinsel saldırıya maruz bırakan kalabalık erkek gruplarının eylemine Taharrush deniyor.

Mısır dışında, kadınlara yönelik bu cinsel saldırı yöntemi, 2016'daki yılbaşı kutlamaları sırasında, özellikle de Köln'de olmak üzere, birçok Alman şehrinde gözlemlendi. Alman polisi raporunda saldırının Arap eylemi Taharrush'a benzediğini belirtti.

Pakistan'da da kadınların halka açık yerlerde geniş bir grup tarafından çevrelendikten sonra saldırıya uğradığı benzer vakalar görüldü.