Dünya Türkiye'ye kritik ziyaret! Resmen açıklandı

Türkiye'ye kritik ziyaret! Resmen açıklandı

Paylaş
Türkiye'ye kritik ziyaret! Resmen açıklandı

Son dakika haberine göre; İsveç Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'İsveç ve Finlandiya bakanları önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edecek.' denildi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, hükümetinin NATO üyeliği için resmi başvuruda bulunma kararı aldığını açıkladı. Sosyal Demokrat Parti'nin kurduğu azınlık hükümetinin başbakanı Andersson, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, NATO üyeliğinin ülkesi için "en iyi şey" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Güvenlik politikaları konusunda Parlamento'daki tartışmanın ardından konuşan Andersson, "İsveç parlamentosunda büyük bir çoğunluk NATO'ya katılmaktan yana" dedi. Andersson, "İsveç ve İsveç halkı için en iyi şey NATO'ya katılmaktır" ifadesini kullandı.

İsveç'in de başvuru kararıyla kuzey Avrupa'nın jeopolitik haritasının yeniden çizileceği değerlendirmesi yaptı. Finlandiya da Pazar günü NATO üyeliği için başvuru yapma kararı almıştı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto dün resmi olarak NATO üyeliğine başvuracaklarını açıklamıştı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA TÜRKİYE'YE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvurusu konusunda "Olumlu bir düşünce içinde değiliz" açıklaması üzerine, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, ülkesinin NATO üyeliği konusunda görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye bir heyet göndereceğini açıkladı.

Haberin Devamı