Dünya Turpin kardeşlere koruyucu ailede dehşet! Yemeklerin kustuklarında...

Turpin kardeşlere koruyucu ailede dehşet! Yemeklerin kustuklarında...

Paylaş
Turpin kardeşlere koruyucu ailede dehşet! Yemeklerin kustuklarında...

2018 yılında ABD’nin California eyaletinde bir evde, kimileri karanlıkta yatağa zincirlenmiş, aç ve susuz bırakılmış 13 çocuk bulunmuştu. Basında Turpin kardeşler olarak yer alan olayda, çocukların anne ve babası tutuklanmıştı. Şimdi ise koruyucu aileye verilen kardeşler iki yeni dava açtı. Bu kez koruyucu aileleri tarafından istismar edildikleri iddiası var. Çocuklar ifadelerinde koruyucu ailelerinin onları kendi kusmuklarını yemeye zorladığını ve intihar etmelerini söylediklerini öne sürüyor.

Turpin kardeşlerin yaşadıkları trajedi, uzun süre manşetlerde yer almıştı. Evdeki kardeşlerden Jodan Turpin’in pencereden kaçıp polise ihbarda bulunması üzerine diğer kardeşleri tutuklanmış, ebeveynler David Allen Turpin ve karısı Louise Anna Turpin işkence ve çocukları tehlikeye atma suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmışlardı. Küçük çocuklar ise koruyucu aileye verilmişti.

Haberin Devamı

ŞİMDİ DE KORUYUCU AİLE!

13 kardeşin altısı, Riverside County ve özel bir koruyucu aile kurumu olan ChildNet Gençlik ve Aile Hizmetleri’ne dava açtı. Kardeşler bu kez de koruyucu ailenin istismarına uğradığını iddia ediyor. İddiaya göre kardeşler, koruyucu ebeveynleri Marcelino ve Rosa Olguin'in bakımı altında fiziksel, cinsel ve duygusal olarak istismara uğruyor ve onları korumakla görevli kurumlar bunu bildikleri halde müdahale etmiyordu.

Marcelino ve Rosa Olguin çifti birden fazla istismar ve ihmal suçlamasıyla suçladılar ancak suçsuz olduklarını iddia ettiler.

KENDİ KUSMUKLARINI YEDİRDİLER

Mide bulandıran iddialardan biri, Marcelino Olguin’in çocukların mahrem yerlerine dokunması, müstehcen yorumlarda bulunması ve cinsel istismardı.

Haberin Devamı

Kardeşler ayrıca koruyucu ailelerinin onları aşırı miktarda yemek yemeye zorladığını ve sonra yemeklerini kustuklarında ise kusmuklarını tekrar yemeye zorladıklarını iddia ettiler. Bu durumun çocukların yeme bozuklukları geliştirmesine neden olduğu iddia ediliyor.
Koruyucu ailenin ayrıca çocuklara “değersiz olduklarını, asla sevilmeyeceklerini ve intihar etmeleri gerektiğini” söyleyerek azarladığı iddia edildi.

KAN DONDURAN MAHKEME KAYITLARI

Mahkeme kayıtlarına göre 63 yaşındaki Marcelino Olguin, 14 yaşından küçük bir çocuğa karşı üç kez, 14 ila 15 yaşındaki bir çocuğa dört kez ahlak dışı harekette bulunmakla suçlanıyor. 58 yaşındaki karısı Rosa Olguin, çocuklara kasten zulmetmek, iki kez sahte hapis, iki kez bir tanığı caydırmak ve bir çocuğa zarar vermek ve 950 doların üzerinde hırsızlık yapmakla suçlanıyor.
37 yaşındaki kızları Lennys Olguin, dört adet kasıtlı çocuk zulmü, iki adet sahte hapis, çocuğu yaralamak ve bir tanığı caydırmakla suçlandı.

Kefaletle serbest bırakılan Olguinler, 11 Ağustos'ta mahkemeye çıkacak.

YILLAR SÜREN İŞKENCE

13 kardeş, ebeveynleri tarafından Perris, California'daki evlerinde yıllarca işkence ve ihmale maruz kaldılar. Yaşları 2 ile 29 arasında değişen çocuklar, 2018'de içlerinden birinin "korku evinden" kaçıp polisi aramasıyla keşfedildi. Louise ve David Turpin, 2019 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve küçük çocuklar Riverside County Kamu Koruyucusu ve Kamu Sosyal Hizmetler Departmanı'nın gözetimine alındı.

Haberin Devamı