Dünya Ukrayna askerlerinden Rusya'nın ültimatomuna flaş yanıt

Ukrayna askerlerinden Rusya'nın ültimatomuna flaş yanıt

Paylaş
Ukrayna askerlerinden Rusya'nın ültimatomuna flaş yanıt

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş Ukrayna'nın doğusuna kaymış durumda. Mariupol için ültimatom veren ve 'ya teslim olun ya da ölün' uyarısında bulunan Rusya verdiği süreyi uzattı. Ukrayna ordusundan ise Rusya'ya flaş bir yanıt geldi.

Ukrayna'daki savaş tüm hızı ile sürerken liman kenti Mariupol'de flaş gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Haftalardır Rus kuşatmasında olan kentin Rus kontrolüne geçtiği, kalan Ukrayna birliklerinin Azovstal fabrikasına sıkıştığı açıklanmıştı.

Rusya burada sıkışan askerler için yeni bir ültimatom yayınladı. Dün 'ya teslim olun ya da ölün' mesajı veren Moskova, teslim olacak askerler için insani koridorların açıldığını duyurdu.

Verdiği süreyi uzatan Rusya Savunma Bakanlığı, birliklerin Moskova saatiyle 14:00'den itibaren askeri operasyonlarını durdurmaları durumunda zarar görmeyeceklerinin garantisini verdi.

RUSYA'YA BÖYLE YANIT VERDİLER

İngiliz Daily Mail gazetesi ise Ukrayna'nın bu teklife Rus tankalarını imha ettiği görüntüleri yayınlayarak cevap verdiğini yazdı.

'Ukrayna birlikleri Putin'in 'teslim ol ya da öl' ültimatomuna Rus tankını havaya uçurarak yanıt verdi' denilen haberde görüntülerin kentte savaşan Azak Taburu'ndan geldiği bilgisinin altı çizildi.

Haberin Devamı