Dünya Ukrayna, Rus birliklerini Rus yapımı 'cehennem silahı'yla vurdu

Ukrayna, Rus birliklerini Rus yapımı 'cehennem silahı'yla vurdu

Paylaş
Ukrayna, Rus birliklerini Rus yapımı 'cehennem silahı'yla vurdu

Ukrayna'da beklediği sonucu alamayan Rusya, kendi geliştirdiği silahlara hezeyana uğruyor. Geçtiğimiz günlerde ‘Cehennem silahı’ olarak da anılan Rus yapımı TOS-1A 'yı ele geçiren Ukrayna birliklerinin bu silahı Rus güçlerine karşı kullandığı açıklandı.

Ukrayna ordusunun Rus birliklerine karşı direnişi sürerken Odesa bölgesi sözcüsü Sergei Bratchuk'tan çok konuşulacak bir iddia geldi. ‘Cehennem silahı’ olarak da anılan Rus yapımı TOS-1A çok namlulu ağır roketatar sistemlerini ele geçen Ukrayna birlikleri bu silahı Ruslara karşı kullandı.

Haberin Devamı

Bratchuk, Ukrayna güçlerinin söz konusu silahı İzyum yakınlarındaki Rus birliklerine karşı kullandığını belirtti.

Söz konusu silah daha önce Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki başarısız ilerleme sırasında Rus zırhlı konvoylarının arasında görülmüştü.

Cehennem silahı TOS-1A

Bu haftanın başlarında, ele geçirilen bir TOS-1A birimiyle poz veren Ukraynalı askerleri gösteren bir fotoğraf internette yer almıştı.

Tanınmış bir Ukraynalı askeri gazeteci olan Yuri Butusov, ülkenin kaybettiğinden daha fazla tank kazandığını iddia ediyor.

'Putin Ukrayna'ya Batı'dan daha fazla askeri donanım sağlıyor' diyen Butusov, Ukraynalıların en az 120 tank da dahil olmak üzere hasarsız veya tamir edilmesi oldukça kolay olan 1000'den fazla askeri teçhizat ele geçirdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Ele geçirilen Rus ekipmanının önünde poz veren gazeteci, 'Ekipmanların bazılarının küçük onarımlara ihtiyacı var, ancak birçok araç iyi durumda ve askerlerimiz onları alıp götürüyor' diyor.

TAMİRCİ ORDUSU

Ukrayna'nın direnişinin gizli kahramanı olarak gösterilen tamirci ordusu ele geçirilen silahları kullanılabilir hale getirmek için tabiri caizse zamana karşı yarış veriyor.

Büyük endüstriyel fabrikalardan küçük araba atölyelerine kadar pek çok tesiste yüzlerce kişinin Rus kuvvetlerinden ele geçirilen askeri teçhizatı onarmak ve yeniden kullanılabilir hale getirmek için yoğun mesai harcadığı pek çok kişinin ise sabaha kadar çalıştığı belirtiliyor.

Bu birlikte gönüllü olarak görev alan Kiev'deki bir garaj sahibi olan Oleksandr Fedchecnko, 'Silahları yeniden yapacağız, böylece namlular bizim değil düşman tarafına yönlendirilecek' diyor.

Hürriyet