DünyaUkrayna'dan Türkiye'ye kritik çağrı! ‘Zelenskiy ve Putin için özel başvuru yaptık’

Ukrayna'dan Türkiye'ye kritik çağrı! ‘Zelenskiy ve Putin için özel başvuru yaptık’

Ukrayna'dan Türkiye'ye kritik çağrı! ‘Zelenskiy ve Putin için özel başvuru yaptık’

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, savaşın sona ermesi için Volodimir Zelenskiy ile Vladimir Putin’in bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Görüşme yeri için Moskova ve Minsk seçeneklerini kesin bir dille reddeden Sybiha, Türkiye’ye bu tarihi buluşmaya ev sahipliği yapması için "özel başvuruda" bulunduklarını açıkladı.

Ukrayna medyasına göre Dışişleri Bakanı Sybiha, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın son gelişmelerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sybiha, savaşın sona erdirilmesi yönünde devam eden diplomasi çalışmaları için Zelenskiy ve Putin'in bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Böylesi bir görüşmenin organize edilebilmesi için Türkiye ve farklı ülkeler ile iletişim halinde olduklarını aktaran Sybiha, görüşmelerin Rusya ve Belarus'un başkentlerinde yapılmasını desteklemediklerini kaydetti.

'TÜRKİYE'YE ÖZEL BAŞVURU YAPTIK'

Sybiha konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu konuda Türk tarafına sorduk, ayrıca diğer bazı başkentlere de sorduk. Türkiye'ye özel bir başvuru yaptık. Ama Moskova ve Belarus (başkent Minsk) dışında başka bir başkent böyle bir toplantı düzenlerse, biz de gideriz. Bu bizim için önemli."

'BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR'

Konuşmasında ayrıca, Avrupa'ya Rus petrolü taşıyan "Drujba" petrol boru hattını onardıklarını anımsatan Sybiha, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna için ayırdığı ama Macaristan tarafından bloke edilen 90 milyar euroluk kredinin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

AB'nin de söz konusu boru hattının yeniden faaliyete geçmesini talep ettiğini aktaran Sybiha, "Şimdi Ukrayna'nın kredi almasını sağlamak için birlikte çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı