Dünya Ukraynalı kadınlar korkudan saçlarını kesiyor! İşte nedeni

Ukraynalı kadınlar korkudan saçlarını kesiyor! İşte nedeni

Paylaş
Ukraynalı kadınlar korkudan saçlarını kesiyor! İşte nedeni

Rus askerlerinin Ukrayna'da tecavüzü 'savaş aracı' olarak kullandığı iddiaları gündemden geçmiyor. Bölgeden gelen bir diğer iddia ise Ukraynalı kadınların çirkin görünmek için saklarını kestiği yönünde.

Ukrayna savaşında 43. güne girilirken bölgeden kan donduran haberler gelmeye devam ediyor. Dünya 410 sivilin katledildiği Buça'yı konuşurken Rus askerleri ile ilgili taciz, Tecavüz ve yağma iddiaları neredeyse her gün gazete manşetlerinde yer alıyor.

Haberin Devamı

ÇOCUK DEMEDİLER!

ITV'ye konuşan Ivankiv Belediye Başkan Yardımcısı Maryna Beschastna, Rus askerlerinin Kiev dışındaki küçük bir köyde 15 ve 16 yaşlarındaki iki genç kız kardeşe tecavüz ettiğini açıklarken bunun sadece bir örnek olduğunu ve Kiev çevresinin böyle korku hikayeleri ile dolu olduğunu belirtti.

Ukraynalı Milletvekili Maria Mezentseva, Rus askerlerinin uyguladığı kötü muamele ve tecavüz vakaları için soruşturma açıldığını duyururken çaresiz Ukrayna kadınları kendi önlemlerini almaya başladı.

KADINLAR SAÇLARINI KESİYOR

Rus askerlerinin kadınları saçlarından sürükleyerek bodrum katlarına çektiklerini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Beschastna, Ukraynalı kadınların Rus askerlerine "daha az çekici" görünmek için saçlarını kısacık kestiğini söyledi.

Haberin Devamı

Resmi haber ajansları tarafından servis edilmemiş ancak Twitter’da paylaşılmış bir fotoğraf ise gören herkesi dehşete düşürdü ve büyük infial yarattı.

Fotoğrafa göre öldürülmüş Ukraynalı kadınların bedenlerine Svastika sembolü dağlanmıştı. Rusya, Ukrayna’nın Nazilerin kontrolünde olduğunu iddia ediyor ve başlattığı savaşın Ukrayna’yı Nazilerden arındırmayı amaçladığını savunuyor.

YA ÖLDÜRÜLDÜLER YA KENDİ CANLARINA KIYDILAR

Ukrayna parlamentosu üyesi Lesia Vasylenko, “Kadınların toplu tecavüze uğradığına dair ihbarlar aldık. Bu kadınlar ise genellikle dışarı çıkamayan, yaşlı vatandaşlar… Bu kadınların çoğu tecavüz şiddetinden sonra ya öldürüldü ya da kendi canına kıydı” sözleriyle tecavüz mağduru kadın sayısının sanılandan çok daha fazla olduğunu öne sürmüştü.

ERKEKLERİ ÇIRILÇIPLAK SOYUP İNFAZ ETTİLER

Öte yandan yaşanan sivil katliam sonrası gözlerin çevrildiği Bucha'dan korkunç hikayeler gelmeye devam ediyor. Sokakların adeta kömürleşmiş bedenlerle dolu olduğu Bucha'da 50 yaşın altındaki erkeklerin çırılçıplak soyulup, bağlanıp daha sonra infaz edildiği iddia edildi.