Dünya Ukraynalı mülteci için 10 yıllık evliliğini bitiren koca konuştu

Ukraynalı mülteci için 10 yıllık evliliğini bitiren koca konuştu

Paylaş
Ukraynalı mülteci için 10 yıllık evliliğini bitiren koca konuştu

Rusya-Ukrayna savaşından kaçan Ukraynalı mülteci kadın, geçtiğimiz haftalarda İngiltere'de bir ailenin evine sığındı. Ukraynalı kadını evlerine alan ailenin 10 günde hayatları tepetaklak oldu. İngiliz çiftin başına gelenler ülkeyi ayağa kaldırırken, yapılan eleştirilere koca Tony Garnett'ten cevap geldi.

İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesindeki Bradford şehrinde yaşayan 29 yaşındaki güvenlik görevlisi Tony Garnett, hükümetin Ukraynalı mültecilere yönelik uyguladığı planın bir parçası olmak ve mültecilere ev sahipliği yapmak için resmi makamlara başvuruda bulundu. Ukraynalıların sığınacak ev aradıkları bir Facebook grubuna dahil olan Garnett, hayatını değiştiren kadınla bu platformda tanıştı. Karşısındaki kadın henüz 22 yaşındaki Sofiia Karkadym'dı. Karkadym, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra Lviv'deki evinden kaçıp İngiltere'ye gelmişti. Genç kadın kısa bir süre içinde Tony Garnett ve Garnett'ın eşi Lorna ile kızlarıyla birlikte Bradford şehrindeki evde yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

İLİŞKİLERİ DERİNLEŞTİ

Slovakça bilen evin babası Tony Garnett, bu dilin Ukrayna diline benzerliğinden ötürü Sofiia ile rahatlıkla anlaşabiliyordu. Ancak sorun büyüktü çünkü eşi Lorna Garnett, ikilinin arasındaki diyalogları asla anlayamıyordu. Birlikte geç vakitlere kadar televizyon izleyen ve spor salonuna giden ikilinin arasındaki ilişki giderek karmaşık bir hal aldı. Birkaç gün içinde eşi ve Sofiia Karkadym arasındaki ilişkiyi fark eden Lorna Garnett duruma el attı ve eşine, Sofiia'nın kendine kalacak başka bir yer bulması gerektiğini söyledi.

Ukraynalı kadın ile ilişkisi giderek derinleşen Tony Garnett ise bu duruma karşı çıkarak eşine, "O gidiyorsa ben de gidiyorum" resti çekti. Tony daha birkaç gün önce hayatlarına giren biri için bu şekilde rest çekince Lorna Garnett duydukları karşısında büyük bir şok yaşadı.

Haberin Devamı

EVDEN BİRLİKTE AYRILDILAR

Lorna Garnett'in Sofiia'nın evden gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine rest çeken Tony Garnett ve Sofiia Karkadym birlikte evden ayrıldılar. Bu ilişkinin planlı bir ilişki olmadığını birçok kez vurgulayan Tony Garnett, eşi Lorna'ya yaptığı bu haksızlık için üzgün olduğunu dile getirdi. İngiltere merkezli The Sun gazetesine konuşan Lorna Garnett ise durumla ilgili Sofiia Karkadym'ın gözünün en başından beri eşinde olduğunu, genç kadının kocasını elinden aldığına inandığını söyledi. Lorna Garnett, "Birine başını sokacak bir çatı vermenin doğru olduğuna karar verdim. Sofiia'yı evimize aldık ve onu evime aldığım için bana karşılık olarak bunları yaptı" dedi.

10 yıllık ilişkileri sadece 10 gün içinde sona erdikten sonra Tony Garnett ise kendini kötü hissettiğini söyleyerek, "Bunu yapmak için asla yola çıkmadık, planlı değildi ve kimseyi incitmek istemedik" açıklamasında bulundu. İngiltere basınına bomba gibi düşen ve uzun süre gündemde kalan bu gelişme Sofiia Karkadym'in hayatını derinden etkilemeye başladı. Bunun üzerine Ukraynalı kadın geçtiğimiz günlerde sessizliğini bozdu.

'BEN KİMSEYİ ÇALMADIM'

Yaşanan bu olayın İngiliz basını başta olmak üzere tüm dünya basını tarafından dikkat çekmesinden rahatsız olan Karkadym, "İngiliz medyası bu duruma çok dramatik yaklaştı. Ben kimseyi çalmadım. İlişkimize gelen yorumlar ve tepkiler üzerine sosyal medya üzerinden aşkımızı paylaşmak istedim" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

"Bana korkunç bir insan olduğumu, ülkem için kötü bir şey yaptığımı söyleyen insanlar var. Birleşik Krallık'taki herkes aynı şeyi düşünüyor çünkü bir aileden adam alıyorum ama bunların hepsi yalan. Bu saçmalık. Evlerine gidip Tony'yi Lorna'dan almayı hiç düşünmedim ya da planlamadım, bana kalırsa ilişkileri ben gelmeden çok önce zaten bitmişti."

Karkadym, 29 yaşındaki bir adamın aşık olmaya ve mutlu olmaya hakkı olduğunu söyleyerek, "Sizce gerçekten mutlu bir aileyi 10 günde yıkabilir miyim?” yorumunu da yaptı.

'ÇOCUKLARIMI GÖREMİYORUM'

Sevgilisi Sofiia Karkadym'den sonra iddiaların bir diğer muhatabı Tony Garnett da açıklama yapmakta gecikmedi. Bradford'daki aile evlerine aldıkları Ukraynalı mülteci için eşini ve iki çocuğunu terk eden Tony Garnett, sevgilisi ve kendisinin uğradığı tacize karşı isyan etti. Hakkındaki 'canavar aile babası' iddialarıyla ilgili YorkshireLive'a konuşan Tony Garnett, "Ben ve Sofiia harika bir iş çıkarıyoruz" ifadesini kullandı. Şimdilerde İngiltere'nin Bradford şehrinde birlikte bir ev kiraladıklarını ve mutlu olduklarını söyleyen Tony, üzüldüğü tek şeyin çocukları olduğunu ve onları göremediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

'GECELERİ ÇOK RAHAT UYUYORUM'

Gerçek hikayeyi bilen kişilerin kendisini hiçbir şekilde yargılamadığının altını çizen Tony, sevgilisinin taciz edildiğini, insanların ona 'yuva yıkan kadın' olarak baktıklarını hatta sınır dışı edilmesi için dilekçeler verdiklerini bile söyledi. Tony Garnett, sevgilisi ve kendisinin üzerindeki baskılara karşılık, "Gerçeği söylemek istiyorum. O yuva yıkan biri değil, onu savaştan kurtarmak için evimize almaya karar verdik. Lorna ile olan ilişkim Sofiia gelmeden çok önce bitmişti" dedi. Eşiyle çok fazla sorunu olduğunu dile getiren Tony, "Sofiia'yla ilişkimizi duyup destek verenler de oldu. Bana hayvan olduğumu söyleyenler bile insanlar oldu. Ben bir canavar değilim. Geceleri çok rahat uyuyorum" dedi. Son olarak sözlerini sevgilisine destek vererek bitiren Tony, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Sofiia içi vizesi gelir gelmez ortadan kaybolacağını söyleyenler bile oluyor ancak o kimsenin ne düşündüğünü umursamıyor."