Dünya Vegan hemşire okulu birbirine kattı

Vegan hemşire okulu birbirine kattı

Paylaş
Vegan hemşire okulu birbirine kattı

İngiltere’de Veterinerlik Üniversitesi’nde hemşirelik yapan bir vegan aktivist, çaldığı bir hindiye okul yurdundaki odasında gizlice baktığı ortaya çıkınca kovuldu. Hindi, hemşirenin elinden operasyonla alındı.

İngiltere’nin Kraliyet Veterinerlik Üniversitesi’nde ödüllü hemşire Shakira Free Miles, okulu birbirine kattı. Bir yavru hindinin hasta göründüğünü düşünen Miles, onu gizlice alıp yurttaki odasına götürdü. Burada bakmaya başladı.

Haberin Devamı

Vegan, yani hayvansal ürün tüketmeyen Miles, bu sayede hindiyi ‘özgürleştirdiğine’ inanıyordu. Okul, yürüttüğü soruşturmada hindinin Miles tarafından çalınıp alıkonulduğunu belirledi. Hatta Miles, ‘Dorothy’ adını verdiği hindi ile sosyal medyada paylaşımlar yapmıştı. Önce açığa alındı, sonra da okul yurdundaki ‘evcil hayvan yasağı’nı çiğnediği için kovuldu.

FELSEFİ İNANÇ DEĞİL

Ayakta durmakta zorlanan hindi de odasına yapılan baskın sonrası koruma altına alındı. Miles, okula karşı dava açtı. Vegan olduğu için ayrımcılığa uğradığını iddia etti. Ancak Miles’ın daha önce vegan eylemler kapsamında baskın yaptığı çiftliklerden domuz, tavşan gibi hayvanları da çaldığı anlaşıldı.

Hatta hayvanların nasıl çalınacağına dair bir belgeselde de yer almıştı. Açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, “Haneye tecavüz ile hayvanların yerinin değiştirildiği etik veganlık, felsefi bir inanç sayılmaz” hükmü verdi.

Haberin Devamı