Dünya Velayet için yaptıkları şaşkına çevirdi

Velayet için yaptıkları şaşkına çevirdi

Paylaş
Velayet için yaptıkları şaşkına çevirdi

Kanadalı anne, velayetini eşine vermek istemediği yedi yaşındaki oğluyla kendini ölü gibi gösterip kaçtığı ABD’de yakalandı.

Kanada’da Dawn Marie Walker (48) ve yedi yaşındaki oğlu, 23 Temmuz’da ortadan kayboldu. Kamyoneti bir nehir kenarına terk edilmişti. Yakınlarda da cüzdanı, kırık bir olta ile battaniye bulundu. Anne oğulun balık tutarken boğulduğundan şüpheleniliyordu. İkili 10 bin dolar ödül vadiyle aranmaya başlandı. Adına kayıtlı aracın, ABD Oregon’da bir Airbnb evinin önünde olduğu belirlendi. Ev, arkadaşının adına tutulmuştu. Yapılan baskında Walker ile oğlu sağ bulundu.

Haberin Devamı

HER ADIMI YAZMIŞ

Walker’ın aracında da madde madde hazırlıklarını yazdığı kaçış planı ele geçirildi. Walker, “Korona testi yaptır, olta al, telefondan kurtul, otomobil/bisiklet al, saçının rengini değiştir, dövmelerini kapat” yazmıştı. Kaçış günü için de “Aracı park et, siyah peruk takmayı unutma, telefonu nehre at, aracı köprüde terk et, en yakın sınıra ulaş” notu vardı.

Kimlik hırsızlığından tutuklanan Walker, oğlunun velayetini babasına vermek istemediğini söyledi. Yetkililer oğlunu Kanada’ya yolladı. Walker’ın da iade işlemleri sürüyor.