Dünya Yargılanan Rus askerin cezası belli oldu

Yargılanan Rus askerin cezası belli oldu

Paylaş
Yargılanan Rus askerin cezası belli oldu

Ukrayna'da 62 yaşındaki bir sivili öldürmekten yargılanan 21 yaşındaki Rus asker Vadim Shishimarin, yargılandığı mahkemede müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ukrayna mahkemesi, 24 Şubat'ta başlayan Rus işgalinde işlenen ilk savaş suçu oturumunu gerçekleştirdi. 21 yaşındaki tank komutanı Vadim Shishimarin, 28 Şubat'ta Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Chupakhivka köyünde 62 yaşındaki Oleksandr Shelipov'u öldürmekten suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Yargıç Serhiy Agafonov, Shishimarin'in daha yüksek rütbeli bir asker tarafından verilen emri yerine getirerek kurbanın kafasına otomatik silahla birkaç el ateş ettiğini söyledi. Vadim Shishimarin müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Shishimarin, mahkeme salonundaki cam kafeste duruşmayı izledi ve karar açıklandığında herhangi bir duygusal ifade sergilemedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında sivilleri hedef almadığını söylemesine rağmen, Ukraynalı yetkililer işgalcilerin 10 binden fazla savaş suçu işlediğini öne sürüyor. Bu nedenle Rusya'nın savaş suçlarına yönelik gerçekleştirilen bu dava büyük önem taşıyor.