Dünya Yeni mutasyonlu corona virüs 3 kat daha bulaşıcı

Yeni mutasyonlu corona virüs 3 kat daha bulaşıcı

Paylaş
Yeni mutasyonlu corona virüs 3 kat daha bulaşıcı

Amazon'da görülen mutasyonlu corona virüsün 3 kat daha bulaşıcı olduğu açıklandı. Brezilya, yüksek bulaşma oranına rağmen Covid-19 aşılarının yeni corona virüs türüne karşı etkili olduğunu açıkladı.

Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Paziello, Amazon'un bir bölgesinde rastlanan ve "Amazon mutasyonu" olarak bilinen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mutasyonunun 3 kat daha bulaşıcı olduğunu bildirdi. Al Jazeera'nin haberine göre, Paziello, Brezilya Senatosunda yaptığı konuşmada, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıların mutasyona karşı etkili olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"Amazon mutasyonu" olarak bilinen virüsün yapılan analizlere göre 3 kat daha bulaşıcı olduğunu belirten Paziello, araştırmanın kim tarafından yapıldığı ve hangi aşıların etkili olduğu konusunda bilgi vermedi. Paziello, Brezilya nüfusunun yarısının hazirana kadar aşılanacağı bilgisini de paylaştı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 1452 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede Kovid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı 236 bin 397'ye, 53 bin 993 yeni vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 9 milyon 716 bin 298'e yükseldi. Ülkede iyileşenlerin sayısı 8 milyon 643 bin 693 olarak açıklandı. Brezilya'da Çin'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı Sinovac ile Oxford-AstraZeneca'nın aşılarının uygulandığı biliniyor.

Haberin Devamı