Dünya Yuri Gagarin kraliçenin bacağına dokunmuş

Yuri Gagarin kraliçenin bacağına dokunmuş

Paylaş
Yuri Gagarin kraliçenin bacağına dokunmuş

Uzaya giden ilk insan olan Rus kozmonot Yuri Gagarin’in 1961’de Buckingham Sarayı’nda verilen resepsiyonda, o sırada 35 yaşında olan İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in bacağını okşadığı öne sürüldü.

İngiliz gazeteci ve yazar Andrew Morton, 1961’de uzaya çıkan ilk insan olarak tarihe geçen Rus kozmonot Yuri Gagarin’in İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in bacağını okşadığını yazdı. Morton, İngiliz “Daily Mail” gazetesinde yayımlanan makalesinde, söz konusu olayın Gagarin’in komünizm propagandası yapmak için 1961’de gönderildiği dünya çapındaki tur sırasında gerçekleştiğini belirtti. Yazar, olayın Londra’da kraliyetin resmi ikametgâhı olan Buckingham Sarayı’nda yaşandığını öne sürdü. İddiaya göre, Kraliçe II. Elizabeth, Gagarin ile sarayda kozmonot için verilen resepsiyon nedeniyle kahvaltıda bir araya geldi.

Haberin Devamı

'GERÇEK OLDUĞUNUZDAN EMİN OLMAK İSTEDİM'

Kahvaltıda kraliçenin yanına oturan Gagarin, 2’nci Elizabeth’in dizinin üzerini eliyle okşadı. O sırada kahve içen kraliçe, Gagarin’in hareketine çok şaşırdı ancak büyük bir soğukkanlılıkla durumu belli etmeden gülümsemesini sürdürdü. Gagarin elini çekerken kraliçeye “Sizin bir oyuncak bebek değil, gerçek biri olduğunuzdan emin olmak için bacağınıza dokundum” dedi.

Ayrıca Gagarin’in kahvaltı sırasında hangi çatal bıçak takımını kullanacağından da emin olmadığı belirtildi. Bunu fark eden kraliçenin de kibar bir dille “Sevgili Bay Gagarin, ben bu sarayda büyüdüm ama inanın bana tüm bu çatal ve bıçakları hangi sırayla kullanmam gerektiğini ben de hâlâ bilmiyorum” diyerek gergin olan kozmonotu rahatlatmaya çalıştığı ifade edildi.

Haberin Devamı