Dünya Kızıl Meydan'da Zafer Günü coşkusu! Putin dünyaya seslendi

Kızıl Meydan'da Zafer Günü coşkusu! Putin dünyaya seslendi

Paylaş
Kızıl Meydan'da Zafer Günü coşkusu! Putin dünyaya seslendi

Moskova'da 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlanıyor. Rus lider Vladimir Putin'in açıklamaları merakla bekleniyordu. Putin, "Zafer Günü" konuşmasında, Donbas bölgesi (Donetsk ve Luhansk) için "tarihi topraklarımız" tabirini kullandı. İşte Putin'in açıklamalarının satır başları...

Putin, Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyasını mağlup edişinin yıl dönümünde, Kızıl Meydan'da konuşma yaptı.

Haberin Devamı

NATO'nun askeri bir operasyon başlattığını ve Rus topraklarına el koymayı hedeflediğini belirten Putin, ittifakın ülke sınırlarında tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Bu yıl törende çok daha az tank ve askeri araç olacak. Devam eden savaş nedeniyle geçitte yer alacak askeri araçların sayısının azaltıldığı belirtildi.

Putin dünyaya seslendi! Kızıl Meydan'da Zafer Günü coşkusu Moskova'da 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlanıyor. Rus lider Vladimir Putin'in açıklamaları merakla bekleniyordu. Putin, "Zafer Günü" konuşmasında, Donbas bölgesi (Donetsk ve Luhansk) için "tarihi topraklarımız" tabirini kullandı. İşte Putin'in açıklamalarının satır başları...

İşte Vladimir Putin'in konuşmasının satır başları:

Her daim barışçıl çözümlerin yanındaydık. Biz bunu gördük. Donbas'ta yaşananlar savaşmayı hedefliyor. Kendimizi savunmak için bunu yapmaya mecbur kaldık. Batı, bizi dinlemedi. NATO sınırlarımızı tehdit ediyor. Batı toprağımızın işgaline hazırlanıyor.

Vatanın korunması her daim kutsal bir görevdir.

Biz hiçbir zaman geleneklerimizi reddetmeyeceğiz. Başka milletlere olan sevgimizden de vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bizim amacımız aslında Ruslara karşı açılan savaşı durdurmaktır. 

Haberin Devamı

Her askerin ölümü hepimiz için trajedidir. Sevdikleri ve aileleri için kayıptır. Devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları o askerlerin ailelerine yardım etmek için her şeyi yapacak. 

Bugün burada Kızıl Meydan'dayız ve omuz omuza duruyoruz. Direkt cepheden gelen askerler de var. Düşmanlarımızın uluslararası terörizmi nasıl bize karşı kullandığını biliyoruz. 

Rusya ordusu, Donbass’ta bizim insanlarımız için ve vatanımızın güvenliği için savaşıyor.

Küresel savaş kabusunun bir daha yaşanmaması gerek.

ABD, özellikle Sovyetler'in dağılmasından sonra istisnai olarak egemenlikten söz etmeye başladı. Yandaşlarını etkileyemeye başladı. Her şeyi yutmak ister bir hareket içinde. Biz inançlarımıza, geleneklerimize, atalarımıza bağlıyız. Batı ise binlerce yıllık bu değerlerinden vazgeçti ve 2. Dünya Savaşı'nın kurbanlarını farklı tanıtmaya başladı, tarihi çarpıttı.

Bizim için bu zafer çok kutsaldır. Ölümsüz alayımızın torunları bugün aramızdadır. Fotoğraflarını taşımaktadırlar. Bir barış teklif ettik ama hepsi boşa gitti. Batı ülkeleri bizi dinlemedi, farklı planları vardı. Açık açık cezalandırmaya yönelik operasyonlara hazırlanıyorlardı. Kiev nükleer silah peşindeydi. Ukrayna’da yapmamız gerekeni yaptık. Bağımsızlık için yaptık.

Haberin Devamı