Dünya Zapp ailesinin 22 yıllık dünya turu sona erdi

Zapp ailesinin 22 yıllık dünya turu sona erdi

Paylaş
Zapp ailesinin 22 yıllık dünya turu sona erdi

Arjantinli Zapp çifti, 22 yıl önce çıktıkları dünya turunu tamamlayarak ülkelerine döndü. Bu sürede çiftin dört çocuğu oldu.

Arjantin’de çocukluk arkadaşı olan Candelaria (51) ve Herman Zapp (53) çifti, 1996’da evlendi. Çocukları olmadan önce özgürce dolaşmak istediler. 1928 model Graham-Paige 610 model araçlarına atlayıp Arjantin’den Alaska’ya doğru yola çıktılar. Altı ay olarak planladıkları bu maceranın ilk safhası tam dört yıl sürdü. Dört yıl sonra ülkeleri Arjantin’e döndüler. Ancak bu sırada ABD’de oğulları Pampa (19) doğmuştu. Hareket halinde olmanın kendileri için bir yaşam tarzı olduğunu keşfettiler. Tüm dünyayı dolaşmaya karar verdiler.

Haberin Devamı

102 ÜLKE GEZDİLER

Geçimlerini de seyahat üzerine verdikleri seminerler ve katıldıkları etkinliklerden kazanmaya başladılar. Ayrıca Candelaria, yaptığı manzara resimlerini de sattı. 16 yaşındaki ikinci çocukları Arjantin’de, 14 yaşındaki üçüncü çocukları Kanada’da ve 12 yaşındaki son çocukları da Avustralya’da dünyaya geldi. Çocuklar büyüdükçe eğitimlerini uzaktan sürdürdü. Bu konuda Arjantinli yetkililer aileye destek oldu. Bir de bir köpek ve kedi sahiplendiler. Tam 362 bin kilometre yol yaptılar. 102 ülke gezdiler. Candelaria, dönüşte “Hayallerimi gerçekleştirmiş olmak inanılmaz bir duygu. Dünyanın her yerinden dost edindik” dedi.

Yıllar boyu dünyada haber olarak ünlenen Zapp ailesi memleketlerine dönünce milli kahraman gibi karşılandı, Buenos Aires caddelerinde karşılama töreni düzenlendi.

Haberin Devamı