Dünya Zelenski duyurdu: Ukrayna hazır, Türkiye ve BM'den işaret bekliyoruz

Zelenski duyurdu: Ukrayna hazır, Türkiye ve BM'den işaret bekliyoruz

Paylaş
Zelenski duyurdu: Ukrayna hazır, Türkiye ve BM'den işaret bekliyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski tahıl ihracatına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. Sevkiyata başlamak için Türkiye ve Birleşmiş Milletler'den işaret bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, tahıl sevkiyatının yapılacağı Çornomorsk limanını ziyaret ederek, “Ukrayna tarafı tamamen hazır. BM ve Türkiye’ye işaret gönderdik. Ordumuz güvenlik durumunu garanti ediyor. Altyapı Bakanımız, Türk tarafı ve BM ile doğrudan temas halinde, onlardan sevkiyata başlayabileceğimize dair işaret bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı
Zelenskiy: “Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır, Türkiye ve BM’den işaret bekliyoruz” Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski tahıl ihracatına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. Sevkiyata başlamak için Türkiye ve Birleşmiş Milletler'den işaret bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, tahıl sevkiyatının yapılacağı 3 limandan biri olan ve ilk geminin ayrılması beklenen Çornomorsk limanını ziyaret etti.

Sevkiyatın yapılacağı limanda hazırlıkları inceleyen Zelenskiy, “İlk gemi yüklendi. Bu bir Türk gemisi. Bu, limanın çalışmaya başladığını gösteriyor. Ukrayna tarafı tamamen hazır. Birlemiş Milletler ve Türkiye’ye işaret gönderdik. Ordumuz güvenlik durumunu garanti ediyor. Altyapı Bakanımız, Türk tarafı ve BM ile doğrudan temas halinde, onlardan sevkiyata başlayabileceğimize dair işaret bekliyoruz” dedi. Zelenskiy, Ukrayna tahılının ihracı önündeki engelin kaldırılmasının, gıda ürünlerine ihtiyaç duyan ülkelerdeki gıda kıtlığının yanı sıra açlığı ve bu konuyla ilgili siyasi anlaşmazlığı önleyeceğini belirterek, “Ukrayna’nın dünya gıda güvenliğinin garantörü olmaya devam etmesi bizim için önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı