Dünya Zengin Rusların başına bela oldu

Zengin Rusların başına bela oldu

Paylaş
Zengin Rusların başına bela oldu

Dünyaya adını en zengin insan Elon Musk’ın özel jetine ait konum bilgilerini paylaşarak duyuran Jack Sweeney (19), şimdi de Rus milyarderleri izliyor. Sweeney Rus zenginlerin jetlerinin nerede olduğunu internetten duyuruyor.

‘Russian Oligarch Jets’ (Rus Oligarklarının Jetleri) adlı bir Twitter sayfası açtı. 258 bin takipçi edinen sayfada, en zengin Rusların jetlerinin nerede olduğunu duyuruyor. Sweeney’nin ‘radarına’ takılanlar arasında Roman Abramoviç, Arkady Rotenberg, Alexander Abramov gibi ünlü iş insanlarına ait özel hava araçları var. Sweeney, Rusya lideri Putin’in jetleri için de bir hesap açtı. Ama bu jetlere ait bilgilerin yanıltıcı olabileceğini de belirtti. Sweeney, Abramoviç’in uçak ve helikopterlerinin Moskova, Bakü, Dubai, Karayipler gibi rotalara seferler düzenlediğini söylüyor. Jetlerin uçuş süreleri, yakıt giderleri ve yarattıkları karbon salınımı bilgilerini de paylaşıyor.

Haberin Devamı

Jack Sweeney, Elon Musk’ın 5 bin dolar para karşılığı hesabı kapatma teklifini reddetmiş, 50 bin dolar istemişti.

YATLARINI KAÇIRMAYA BAŞLADILAR

Öte yandan, Rus oligarklara ait lüks varlıkların da ekonomik yaptırımların menziline girmesi sonrası, Rus ultra zenginler pahalı yatlarını ABD ile suçlu iade anlaşması bulunmayan Maldivler ve Seyşeller’e kaçırmaya başladı. Rus milyarder Roman Abramoviç’in iki megayatı Barcelona ve Karayipler’deki limanlarda. Alüminyum tüccarı Oleg Deripaska’ya ait 65 milyon dolarlık Clio isimli Yat hafta başında Maldivler’deki bir marinaya demir attı. Maden şirketleri olan Aleksey Mordaşov’un sahibi olduğu Nord’un Seyşeller’de olduğu bildiriliyor.