Dünya Zorunlu aşı açıklaması! DSÖ duyurdu: Avrupa alarmda

Zorunlu aşı açıklaması! DSÖ duyurdu: Avrupa alarmda

Paylaş
Zorunlu aşı açıklaması! DSÖ duyurdu: Avrupa alarmda

Dünya Sağlık Örgütü'nden bir yetkili, Avrupa'nın zorunlu Kovid-19 aşısı uygulamasını değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Uzmanlara göre, zorunlu aşılar, geçen hafta dünyadaki koronavirüs vakalarının ve ölümlerinin yüzde 60'ını yaşayan Avrupa'ya ciddi anlamda yardımcı olabilir. Prof. Anthony Costello ise zorunlu aşı kararının daha fazla isyanı tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Son günlerde vaka sayılarının kontrolsüz bir şekilde yükseldiği Avrupa'da tehlike çanları çalmaya başladı. Ülkeler peş peşe aldıkları yeni önlemleri duyururken Dünya Sağlık Örgütü'nden bir yetkili ülkelerin zorunlu Kovid-19 aşısı hakkında konuşmaya başlamasının zamanı geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ZORUNLU AŞIYI TARTIŞMANIN ZAMANI GELDİ

DSÖ Avrupa bölge müdürlüğünün genel müdürü Robb Butler, aşıların zorunlu hale getirilmesinin vakalardaki artış ışığında dikkate değer olduğunu söyledi. Butler Çarşamba günü Sky News'e yaptığı açıklamada “Bu konuşmayı hem bireysel hem de nüfus temelli bir bakış açısıyla yapmanın zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu sağlıklı bir tartışma," şeklinde konuştu.

AVRUPA BİR KEZ DAHA MERKEZ HALİNE GELDİ

DSÖ, geçen hafta dünyadaki Kovid-19 vakalarının ve ölümlerinin yüzde 60'ının yaşanmasıyla Avrupa'nın bir kez daha Kovid-19'un merkez üssü haline geldiğini söyledi.

EN YÜKSEK VAKA ORANLARINA GÖRE AVRUPA ÜLKELERİ

DAHA FAZLA İSYANI TETİKLEYEBİLİR

Eski bir WHO direktörü ve University College London'da küresel sağlık profesörü olan Anthony Costello, zorunlu aşı kararının, aşılara güvenmeyen birçok insanı geri çekeceğini hatta daha fazla isyanı tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Costello ve Butler, daha fazla maske kullanımı,hijyen ve evden çalışma gibi diğer önleyici tedbirlerin vaka sayılarını düşürmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

ZORUNLU AŞIYA GEÇEN İLK ÜLKE AVUSTURYA

Avusturya geçen hafta Avrupa'da sokağa çıkma yasağını yeniden başlatan ve aşıyı reddedenlere 3 bin sterline kadar para cezası keserek Kovid aşısını zorunlu kılan ilk ülke oldu.

AVRUPA'DA AŞILAMA ORANLARI NASIL DEĞİŞİYOR?

AVRUPA ALARMA GEÇTİ

Almanya zorunlu aşılamayı düşünebileceğini belirtti. Slovakya ise dün gece gece yarısı iki haftalığına tekrar kapanma kararı aldı. Vaka oranları her zamankinden daha yüksek olan Hollanda da Cuma günü yeni önlemler almaya hazırlanıyor.

İtalya Çarşamba günü, aşısızların restoran ve Sinema gibi mekanlara girmesinin yasaklanacağını ve 15 Aralık'tan itibaren okullarda, emniyette ve orduda çalışanlara zorunlu aşıların uygulanacağını duyurdu.

Hürriyet