Spor Dünyadan futbol

Dünyadan futbol

Paylaş
Dünyadan futbol

Dünyadan futbol

AS ROMALI CICINHO, SAO PAULO’YA KİRALANDI

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AS Roma’nın gözden çıkarılan defans oyuncusu Cicinho, eski takımı Sao Paulo’ya kiralandı. AS Roma’dan yapılan açıklamaya göre, Brezilyalı sağ bek oyuncusu Cicinho, sezon sonuna kadar Sao Paulo’ya gönderildi.

İtalya takımına 2007 yılında Real Madrid’den transfer olan 29 yaşındaki futbolcu, takıma geldiğinden bu yana sağ bek mevkisi için Marco Cassetti ve Marco Motta ile mücadele ediyordu.

WENGER: "CHAMAKH İLE İLGİLENMİYORUZ"




İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal’in teknik direktörü Arsene Wenger, Fransa’nın Bordeaux takımının Faslı forveti Marouane Chamakh’ı (26 transfer etmek istediklerine yönelik iddiaları yalanladı.

Wenger, yaptığı açıklamada, "Chamakh konusunda kimseyle görüşmedik. Chamakh, birçok takımla görüşüyor. Bu onun hakkı. İstediği takımla ön sözleşme imzalayabilir" dedi.

İngiliz The Times gazetesi, dün Arsenal’in Chamakh ile ilgilenen diğer takımlardan bir adım önde olduğunu yazmıştı. Sezon sonunda Bordeaux ile sözleşmesi sona erecek olan Chamakh’ı kadrosuna katmak istediği ileri sürülen takımlar arasında Liverpool’un da ismi geçiyor.

2002’den beri Bordeaux’da forma giyen Chamakh, 270 maçta 67 gol attı.


BENZEMA, 1 HAFTA FORMA GİYEMEYECEK




İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid’in Fransız forvet oyuncusu Karim Benzema, sakatlığı nedeniyle 1 hafta yeşil sahalardan uzak kalacak.

Real Madrid Kulübü’nün internet sitesindeki açıklamaya göre, kasığında ağrı bulunan ve sol bacağındaki kası iltihaplanan Benzema, 7 gün forma giyemeyecek.

Benzema’nın, La Liga’da 13 Şubat Cumartesi günü Xerez maçı ile 16 Şubat Salı günü Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Olympique Lyon ile yapılacak maçta yer alamayacağı belirtildi.


LAZİO’NUN BAŞINA REJA GELİYOR



İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio’nun teknik direktörlüğüne Hırvatistan’ın Hajduk Split takımının başındaki İtalyan Antrenör Edoardo Reja (64) getiriliyor.

Reja, basına yaptığı açıklamada, "Lazio’nun teklifini uzun süre düşündüğünü ve sonunda kabul ettiğini" söyledi. 20 takımın mücadele ettiği Serie A’da 18. sırada bulunan Lazio, geçen hafta sonunda evinde Catania’ya 1-0 mağlup olmuş, külübün başkanı Claudio Lotito önlemler alacağını açıklamıştı.

Lazio’nun teknik direktörlüğünü şu an Davide Ballardini yapıyor. Lazio’nun dün yaptığı antrenmanda yaklaşık 1000 taraftar takımı protesto etmişti.

Daha önce Napoli, Genoa, Catania, Torino, Lecce, Bologna gibi İtalyan takımlarını çalıştıran Reja, bu sezon başında Hajduk Split teknik direktörlüğüne getirilmişti.

LİTVANYA MİLLİ TAKIMI’NIN BAŞINA ZUTAUTAS GELDİ



Litvanya Milli Futbol Takımı’nın başına, Raimondas Zutautas getirildi. Litvanya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, eski milli takım oyuncusu 37 yaşındaki Zutautas, Gaziantepspor ile anlaştıktan sonra görevi bırakan Portekizli çalıştırıcı Jose Couceiro’nun yerine milli takım teknik direktörü oldu.

Oyunculuk kariyerinde, Maccabi Haifa, Panathinaikos ve Alania Vladikavkaz da bulunan Zutautas, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde İspanya, İskoçya, Çek Cumhuriyeti ve Liechtenstein ile (I) Grubu’nda yer alan Litvanya için "Yenilemeyecek rakibimiz yok. Litvanya’yı Polonya ve Ukrayna’daki finallere taşıyabilmek için elimden geleni yapacağım" dedi.


FABREGAS İLE BARCELONA ANLAŞTI



İspanya’nın Cadena Ser radyosu, Arsenal’in İspanyol oyuncusu Cesc Fabregas’ın (22) Barcelona ile anlaştığını ve oyuncunun gelecek sezon Barcelona forması giyeceğini ileri sürdü.

Haberinin kaynağını açıklamayan radyo, Fabregas ile Barcelona yetkililerinin defalarca bir araya geldiklerini ve yapılan görüşmelerde Fabregas’ın gelecek sezon Barcelona’da oynamak istediğini söylediğini duyurdu.

Haberde, transferin Barcelona ile Arsenal’in anlaşmasına bağlı olduğu, "Barça"nın öngörülenden fazla transfer ücreti ödemesi halinde bunun Fabregas’a yapılacak ödemeye yansıtılabileceği belirtildi. Barcelona Kulübü, bu haberle ilgili açıklamada bulunmadı.

İspanya basınında, aylardır Fabregas’ın Barcelona’ya transferiyle ilgili iddialar ortaya atılıyor.

ABİDAL, 6-8 HAFTA SAHALARDAN UZAK



İspanya Birinci Ligi takımlarından Barcelona’nın dün antrenmanda sakatlanan Fransız savunma oyuncusu Eric Abidal’in 6-8 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Barcelona kulübünün açıklamasında, dün kasığındaki ağrı nedeniyle antrenmanı yarıda bırakan 31 yaşındaki Abidal’in muayenesinden sonra oyuncunun
sakatlığının ciddi olduğunun anlaşıldığı ve en az 6 hafta forma giyemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, takım kaptanı Carles Puyol’un da hafif sakatlığı bulunduğu ve takımdan ayrı çalıştığı kaydedildi. Barcelona’da geçen haftaki Getafe maçında kırmızı kart gören savunma oyuncuları Rafael Marquez ve Gerard Pique ile sakat Dani Alves, Barça’nın hafta sonunda deplasmanda Atletico Madrid ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

Defansif orta saha oyuncusu Yaya Toure de sakatlığı nedeniyle 15 gün sahalardan uzak kalacak. Bu eksiklere Abidal’in de eklenmesinin ardından teknik direktör Pep Guardiola’nın Atletico Madrid deplasmanında savunmayı kurarken zor durumda kalacağı belirtiliyor.


JOVANOVİÇ, SEZON SONUNDA LİVERPOOL’DA



İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool, Belçika Birinci Ligi’nde Standard Liege takımında forma giyen Sırp Milan Jovanoviç ile 3 yıllığına anlaştı.

Belçika’nın VTM televizyonunun haberinde, Sırp forvetin gelecek sezon Liverpool forması giyeceği belirtildi. Standart Liege ile sözleşmesi 2010’un haziran ayında sona erecek olan 28 yaşındaki Milan Jovanoviç ile AC Milan, Juventus ve Valencia gibi takımlar da ilgileniyordu.

Belçika basınına göre, Liverpool ile 3 yıllığına anlaşan Jovanoviç’e yıllık 3 milyon Avro ödenecek. Sırbistan milli takımında da forma giyen Jovanoviç, geçen yıl Real Madrid’in yaptığı teklifi, sürekli ilk 11’de sahaya çıkamayacağı gerekçesiyle reddetmişti.

ROMANYA (A) MİLLİ FUTBOL TAKIMI FORMA RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ



Romanya (A) Milli Futbol Takımı, sponsorunun isteği doğrultusunda maçlara sarı forma yerine kırmızı formayla çıkma kararı aldı. Romanya Futbol Federasyonu Spor Müdürü Daniel Pradon, yeni sponsorlarının kendilerinden bundan sonra maçlara sarı forma yerine kırmızı formayla çıkmalarını istediğini, kendilerinin de bu isteğe olumlu cevap verdiklerini açıkladı.

Romanya’nın forma renginin İspanya’nın kırmızı renkli forma rengine çok benzeyeceği, bu renkle ilk kez önümüzdeki Mart ayı başında İsrail ile oynanacak
dostluk maçına çıkılacağı bildirildi.

APOLONIA FIERI, 4 OYUNCUSUNU ŞİKE YAPMAKLA SUÇLADI



Arnavutluk Birinci Futbol Ligi takımlarından Apolonia Fieri, 4 oyuncusunu şike yapmakla suçladı. Apolonia Fieri Kulübü, geçen yıl 4 futbolcusunun, iki lig maçında şike yaptığını iddia etti. Futbolculara forma yasağı getiren kulüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Apolonia Fieri, 12 takımlı Arnavutluk liginde 8. sırada bulunuyor.

10

Haberin Devamı