Gündem Dünyalar güzeli Çilem'in yürek burkan dramı

Dünyalar güzeli Çilem'in yürek burkan dramı

Paylaş
Dünyalar güzeli Çilem'in yürek burkan dramı

Adana'da, ölen annesinin karnındayken beynine oksijen gitmediği için hem yürüyemeyen hem de konuşamayan minik Çilem'i babası da terk etmişti. Çilem'e şimdi anneannesi bakıyor; ama acilen tıbbi yardıma ihtiyaçları var

5 yıl önce İbrahim A. (50) ile evlenen Çilem (32), hamileliğinin 8. ayına geldiğinde yüksek tansiyon nedeniyle kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan anne kurtarılmazken, doktorlar bebeği kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Ölen annesinin karnındayken beynine oksijen gitmeyen kız bebek ise 2 ay hastanede tedavi gördü. Anneanne Meliha ile teyze Özge Angay, bebeğe annesinin ismini verdi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13917","13917","201401","13917-.jpg","1", "0","Çilem’in yürek burkan dramı");

Diğer yandan, Çilem bebeğin babası İbrahim A., 2 aylıkken kızını terk ederek başka bir kadınla evlendi. O günden sonra da kızını ne aradı ne sordu. Çilem ise yapılan tedavilere rağmen diz kapağından aşağısı tutmadığı için 4 yaşında olmasına rağmen yürüyemedi. Aynı şekilde beynine oksijen gitmediği için elini kullanamıyor ve konuşamıyor. Doktorlar, Çilem’in fizik tedavi ile hem yürüyebileceğini hem de konuşabileceğini söylüyor ancak ailenin maddi gücü olmadığı için onu fizik tedaviye götüremiyor.

"ABLAMIN TEK YADİGARINA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Teyze Özge Angay, yeğeninin dünyaya gelirken kadersiz geldiğini ifade ederek, "Yeğenim annesini hiç göremedi. Erken dünyaya geldiği için ve beynine anne karnında oksijen gitmediği için ne konuşabiliyor ne yürüyebilir ne de ellerini kullanabiliyor. Babası hayatta ancak onu 2 aylıkken bu halde terk edip gitti. Ablamın tek yadigarına biz sahip çıkıyoruz. Ancak bizim de maddi gücümüz olmadığı için yeğenimi tam tedavi ettiremiyoruz. Önce daha kötüydü doktorlar ’yaşamaz’ demişti ama şimdi doktorlar fizik tedaviyle yürüyebileceğini söylüyorlar. Ancak o tedavi de çok pahalı, bizim maddi gücümüz yok. Yeğenim gözümüzün önünde eriyor" dedi.

Angay, yeğenine hem anne hem de baba olmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Onun yaşıtları artık anaokuluna gitmeye başladı. Yaşıtları sokakta koşup oynuyor ama o hala sadece emekliyor. Biz de çaresizce bunu seyrediyoruz çünkü elimizden başka bir şey gelmiyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyoruz. Onun çocukları ne kadar çok sevdiğini biliyoruz. Bu hem annesiz hem de babasız kalan yavruya da sahip çıkacağını umut ediyoruz. Çünkü yeğenimin rahatsızlığı tedaviyle geçebilecek bir rahatsızlık. Ama imkanımız yok. Evde bir çalışanımız bile yok. Kirada oturuyoruz kirayı zor veriyoruz" diye konuştu.

Minik Çilem ellerini kullanamamasına rağmen annesinin evlilik fotoğrafını alıp güçlükle tutarak, fotoğrafını öpüp anne hasretini gidermeye çalışıyor.

İHA