Yaşam Dünyanın en beğenilen rengi bakın ne çıktı

Dünyanın en beğenilen rengi bakın ne çıktı

Paylaş
Dünyanın en beğenilen rengi bakın ne çıktı

Bugüne kadar Marss Yeşili diye bir renk duydunuz ya da gördünüz mü? İşte çoğu kişinin bilmediği ve dünyanın en beğenilen tonu hakkında bilmeniz gerekenler…

Dünya üzerinde o kadar çok renk ve tonları var ki hepsinin ismini akılda tutmaya imkan yok!

Aynı daha önce Marss Yeşili diye bir renk duymadığınız gibi… Ama hemen kendinizi suçlamayın ‘Marrs Yeşili’ diye bir rengin varlığını daha önce duymuş olmanız çok zor. Neden mi? Çünkü bu renk oldukça yeni.

Birleşik Krallık 2017 Kültür Şehri Hull ve kağıt üreticisi GF Smith, Made Thought tasarım ajansının da desteğiyle dünyanın en sevilen rengini bulma işine girişti. Yapılan araştırmada, bireyler bilgisayar ekranından önlerine çıkan sonsuz renk tonunu içeren paletten en sevdikleri rengi seçtiler.



Ocak ayından bu yana 30 bin katılımcı tarafından seçilen renklerle sonuçlanan araştırmada kazanan renk; içerisinde yeşil, gri ve mavi tonlarını barındıran, güzel sanatlar mezunu Annie Marrs’ın rengi ‘Marrs Yeşili’ oldu. Renge ‘Marrs Yeşili’ ismi verilmesinin nedeni ise, çoğunluk tarafından seçilen renklerin birleşimi olan rengin Marrs tarafından seçilmesi.

Rengin öyküsü

Gelelim renge… Marrs, bu rengi İsviçre’deki Tay nehrinden ilham alarak seçiyor. Marrs, mavi, gri ve yeşilin karışımı olan rengi merak uyandırıcı ve davetkâr olarak yorumluyor. Uzmanların belirttiğine göre ise her ne kadar renge yeşil denilse de, rengin mavinin bir tonu olarak görülmesi de yanlış değil. Ayrıca uzmanlar zaten aldatıcı olan renklerin, özellikle bilgisayar ekranı söz konusu olduğunda kişiden kişiye göre çok fark gösterebileceğini de belirtiyor.


Haberin Devamı