Yaşam Dünyanın en büyük tematik akvaryumu açılıyor

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu açılıyor

Paylaş
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu açılıyor

25 Haziran'da Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan İstanbul Akvaryum Kompleksi'nde Karadeniz'den Pasifik'e uzanan 16 bölge ve bir de yağmur ormanı var

Florya'da yaklaşık 100 dönüm arazide yer alan kompleks, belediye tarafından projelendirildi. Hacmi ve barındırdığı canlı çeşidiyle gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olan komplekste, gezi güzergahı Karadeniz'den, Pasifik'e uzanan toplam 16 bölge ve bir yağmur ormanından oluşuyor.

Haberin Devamı

İki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler de yer alıyor.

Her biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın bulunduğu akvaryumdaki bin 500 çeşit toplam 15 bin deniz ve kara canlısı, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecek.

Kompleksin yaklaşık 268 milyon TL'lik toplam maliyetinin 138 milyon TL'sini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geri kalanı yüklenici firma karşıladı.

Kompleksin açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

(ntvmsnbc)

Haberin Devamı