Dünya Dünyanın en geniş ailesi

Dünyanın en geniş ailesi

Paylaş
Dünyanın en geniş ailesi

Hindistan'da yaşayan 67 yaşındaki Ziona Chana adlı Çinli marangoz, 39 karısı, 94 çocuğu ve 33 torunu ile dünyanın en büyük ailesine sahip

Mizoran eyaletindeki Baktawng köyünde yaşayan 67 yaşındaki marangoz Ziona Chana’nın tam 39 eşi, 94 çocuğu, 14 gelini ve 33 torunu var. Ziona, 181 kişilik ailesiyle 4 katlı ve 100 odalı evinde aynı çatı altında yaşıyor.

İstediği kadar kadınla evlenmeye izin veren Chana mezhebinin lideri olan Ziona, bir yıl içinde 10 kez evlenerek kendi içinde ayrı bir rekorun da sahibi. En son evliliğini geçen yıl yapan Ziona yeni eş bulmaktan vazgeçmeyeceğini söylüyor.

‘Kocaya hürmet Tanrı’ya hizmettir’

İngiliz The Sun gazetesine konuşan marangoz, “Dünyanın en büyük ailesinin babası, 39 kadının kocası olarak kendimi şanslı bir adam olarak düşünüyorum. Tanrı’nın özel çocuğu gibiyim” dedi. Ziona’nın eşleri de durumdan memnun. Rinkimi isimli eşi, “O köyün en yakışıklısı. Ona hürmet ve hizmet etmek Tanrı’ya hizmet gibi” dedi. Huntharnghanki isimli diğer eş ise, ailede herkesin iyi geçindiğini, karşılıklı sevgi ve saygının olduğunu söyledi.

Yatak odası nöbetleşe

Dünyanın en büyük ailesinin yaşadığı evde askeri disiplin kuralları söz konusu. En yaşlı eş Zathiangi her şeyi organize ediyor. Genç eşler Ziona’nın odasının yakınındaki odalarda kalıyor, yaşlıların odaları daha uzakta. Kadınlar nöbetleşe Ziona’nın odalarına gidiyor. Evde, akşam yemeğinde 30 tavuk, 100 kilo pirinç pişiriliyor, 60 kilo patates soyuluyor.

Haberin Devamı

Evleri site gibi

4 katlı 100 odalı evde aynı çatı altında yaşayan 39 eş durumlarından memnun olduklarını söylüyor. Ailenin kaldığı yer evden daha çok siteyi andırıyor.

HÜRRİYET