Eğitim - Kariyer Dünyanın en iyi üniversitelerinden 50'si Türkiye'de

Dünyanın en iyi üniversitelerinden 50'si Türkiye'de

Paylaş
Dünyanın en iyi üniversitelerinden 50'si Türkiye'de

Times Higher Education (THE) tarafından her yıl titizlikle hazırlanan "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesi açıklandı. Her yıl merakla beklenen listelere Türk üniversiteleri de girdi. 34. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları'na THE listesindeki 50 üniversitenin katılıyor olması ise ailelerin ve gençlerin ilgisini çekti

Times Higher Education (THE) tarafından titizlikle yapılan araştırmalar sonucu oluşturulan ve eğitim sektörünün heyecanla beklediği "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesi açıklandı. Eğitim kurumlarının yayınladıkları bilimsel çalışmalar, uluslararası çalışmalar, uluslararası camiadaki konumları ve gelirlerindeki artış göz önünde bulundurularak oluşturulan listeye Türkiye’den de üniversiteler girmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi ve ODTÜ listeye ilk 200’den girerken Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi de listede yer alma şansı kazandı.

LİSTE BAŞINDA AMERİKAN VE İNGİLİZ ÜNİVERSİTELERİ VAR

THE listesinde başı Amerikan ve İngiliz üniversiteleri çekti. Dünyanın en iyi 3 üniversitesi; Standford University, Oxford University, Massachusetts Instıtute of Technology (MIT) oldu.

AİLELERİN İLGİSİ BÜYÜK

Listelerin açıklanma tarihinin Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük yurtdışı eğitim fuarına denk gelmesi aileler için sevindirici oldu. 34. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları'na THE listesindeki 50 üniversitenin katılıyor olması ailelerin ve gençlerin ilgisini çekti. İlk etabı Ankara’da düzenlenen fuara ilgi oldukça yüksekti. 24 Ekim’de İzmir’de, 26-27-28 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek olan fuara çok yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki başarılı öğrencileri kendi kurumlarına kazandırmak isteyen bu üniversiteler; Türkiye’deki gençler için özel burslar, indirimler ve öneriler sunarak onları kendi okullarına dahil etmeye çalışıyor. Öğrencilere sağlanan bu özel tekliflere fuar stantlarında ulaşmak mümkün olacak.