Hayvanlar - Çevre Dünyanın en pahalı köpeği: Tibet mastifi köpek ırkının özellikleri
Paylaş
Dünyanın en pahalı köpeği: Tibet mastifi köpek ırkının özellikleri

Kocaman vücudu ve zorlu koşullara olan direnciyle bilinen Tibet mastifi, dünyanın en pahalı köpek türleri arasında yer alıyor. Tibet mastifinin en önemli özellikleri arasında kurtlara karşı amansızca sürüyü savunması yer alıyor. Tibet mastifinin özellikleri hakkında detaylı bilgili haberimizde.

Tibet mastifi, kökeni Tibet olduğu düşünülen büyük iri ve güçlü bir köpek türüdür. Tibet mastiflerinin boynunda aslanlarınkine benzer yele vardır. Tibet mastifi ayrıca dünyanın en pahalı köpek türü olarak biliniyor. Tibet dağ köpeği ya da Himalaya dağ köpeği olarak da biliniyorlar. Tibet Mastifi, Hindistan, Çin, Nepal ve Tibet'teki yerel kabileler tarafından kendi koyunları leoparlardan korumak için kullanıldı. Tibet mastifi, iri yapılı, kemik yapısı güçlü, sakin yapılarına rağmen yeri geldiğinde saldırgan mizaçlı ve güçlü bir iradeye sahip. Tibet Mastifi başarılı bir çoban köpeğidir, sürüye yaklaşan kurtlara karşı amansız davranır.

Haberin Devamı

Gezgin Marco Polo'nun Tibet masatifinin özellikleri hakkında "Bir eşek kadar yüksek ve sesi bir aslanınki kadar güçlü" diyor.

Güvenilir ve kibar doğası vardır. Havlama davranışını ender gösterirler ancak gerektiğinde ailesini ve bölgesini korumaktan çekinmez. İşte bu yüzden iyi bekçi köpeği olabilirler. Salya akıtma davranışı gösterebilirler.