Gündem Dünyanın en uzun kızı YGS heyecanı yaşadı

Dünyanın en uzun kızı YGS heyecanı yaşadı

Paylaş
Dünyanın en uzun kızı YGS heyecanı yaşadı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde geçen yıl, 2.13,5 metre boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Rumeysa Gelgi, ilk kez YGS'ye girdi

Doğuştan Weaver Sendromu rahatsızlığı nedeniyle boyu hızla uzayan ve geçen yıl rekorlar kitabına giren Rumeysa Gelgi, üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) ilk kez gidi.

Haberin Devamı

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde 1 Nolu Anfi’de iki gözetmen eşliğinde sınava giren Rümeysa Gelgi için ailesinin ÖSYM’ye başvurması üzerine sınav salonuna yatak getirildi.

Uzun boyundan dolayı oturma sıkıntısı yaşayan Rümeysa, 2 saat 40 dakika süren zorlu maratona sınav salonuna kurulan yatak üzerinde girdi. Anne Safiye ve baba Haydar Gelgin ise kızlarını bina önünde heyecanla bekledi.

Rumeysa Gelgi’nin babası Haydar Gelgi kendisinin kızından daha çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, "İlk kez böyle büyük bir sınava girdi, çok çalıştı. Ben de uluslararası 4. sınıf öğrencisiyim. Rumeysa’nın İngilizce üzerine düşünceleri var ama çok üretken bir çocuk" dedi.

SINAV SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Sınav sonrası gazetecilere açıklama yapan Rumeysa Gelgi ise evinden dışarıda ilk kez bir sınava girdiğini ve kendisi için heyecanlı bir deneyim olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gelgi, soruların tahmin ettiği zorlukta olduğunu ve elinden geleni yaptığını belirterek, "Kesin kararımı vermedim. Daha Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) gireceğim. Ben ilk defa üniversite sınavına girdim. İlk kez de evimin dışında bir sınava girdim, farklı bir deneyimdi. Bazı zorlukları vardı ama ÖSYM bize çok büyük kolaylıklar sağladı. Benim uzanarak soruları cevaplandırmam gerekiyordu. O nedenle gerekli izinleri aldık, onlar da salona bir yatak koymamıza izin verdiler ve soruları yatarak cevaplamama izi verdiler. ÖSYM’ye çok teşekkür ediyorum. İki gözetmen vardı. Engelli sınıfında girdim tek kişiye özel bir sınıftı" ifadelerini kaydetti.

İHA