Dünya Dünyanın en zengin adamlarından Wang Jianlin varisini yarışma ile belirleyecek

Dünyanın en zengin adamlarından Wang Jianlin varisini yarışma ile belirleyecek

Paylaş
Dünyanın en zengin adamlarından Wang Jianlin varisini yarışma ile belirleyecek

Çin'in en zengin adamı olarak bilinen Wang Jianlin, oğlunun kendi varisi olmayı reddettiğini açıkladı. İşleri devretmeyi düşündüğünü söyleyen Jianlin, şirketlerinin başına gelecek ismi yarışma ile belirleyecek

Çin'in en zengin isimlerinden Wang Jianlin şirketlerini devredeceği yöneticiyi bulmak için yarışma düzenleyeceğini açıkladı.
Çin'in en büyük emlak şirketi Dalian Wanda Group'un CEO'su Wang Jianlin'in, şirketlerinin değeri 91,7 milyar dolarlık olarak biliniyor. 62 yaşındaki Jianlin dünyanın en zengin 20 kişisinden biri.


OĞLU VARİSİ OLMAK İSTEMEDİ



Birkaç yıl içerisinde işlerini devretmeyi düşünen Jianlin oğlunun kendi varisi olmak istemediğini söylediğini açıkladı. 29 yaşındaki Wang Sicong, lüks harcamalarıyla tanınıyor.

Çin medyasında çıkan haberlere göre Köpeklerini spor arabalarıyla ya da özel jeti ile gezdiriyor. Gittiği partilerde bir gecede 500 bin dolar harcıyor. İnternette de bir fenomen. Çin'in Twitter'ı olan Weibo'da 21 milyondan fazla takipçisi var. Babasının şirketi Dalian Wanda Group'un hisselerinden yüzde 2'sine sahip olan Wang Sicong'un aynı zamanda 500 milyon dolar değerinde yatırım şirketi ve bilgisayar oyunları geliştiren bir şirketi var.

'SENİN GİBİ BİR HAYAT YAŞAMAK İSTEMİYORUM'


İşadamı Wang Jianlin oğlunun varisi olmak istemediğini "Oğlum Wang Sicong'a varisim olup olmayacağını sordum. Ama bunu açıkça istemediğini söyledi. Gerekçesi benim yaşadığım gibi bir hayat istememesi..." sözleriyle anlattı.

Oğlunun farklı bir yaşam şeklini tercih etmesine saygı duyan Wang Jianlin varis konusunda çözümünü de açıkladı: "Belki de şirketi profesyonel yöneticilere bırakmak daha iyidir. Bunun için belli kişilere odaklanmayacağım. Büyük ihtimal ile bir yarışma düzenleyip oradan bir kişiyi seçeceğim."

Haberin Devamı