Diğer Sporlar Dünyanın gözü Afyonkarahisar’da olacak
Paylaş
Dünyanın gözü Afyonkarahisar’da olacak

1-2 Eylül'de Dünya Motokros Şampiyonası’nın 18. ayak yarışlarına ev sahipliği yapacak Afyonkarahisar’da tüm hazırlıklar tamamlandı, otellerde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı.

Dünya Motokros Şampiyonası’nın 18. ayak yarışlarının 1-2 Eylül tarihlerinde düzenleneceği Afyonkarahisar’da, organizasyon nedeniyle otellerde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye’de özellikle Afyonkarahisar gibi bir Anadolu şehrinde düzenlenmesinin büyük bir şans olduğunu söyledi. Motokros sporunun dünyada en çok izlenen 10 spor dalı arasında yer aldığına dikkati çeken Çoban, şöyle konuştu: "Yarışlar 80 ülkede canlı yayınlanacak. 186 ülkede de aynı gün 4 saat süreyle banttan yayınlanacak. Bu yayınlar yapılırken özellikle Afyonkarahisar’da yapıldığı belirtilecek. Bunun yanı sıra yayınlar arasında ülkemizi ve ilimizi tanıtan gösterimler olacak. Yani biz aslında sadece Afyonkarahisar turizmine değil, ülkemizin de turizmine hem tatil hem de spor turizmi anlamında çok büyük katkı sunmuş oluyoruz. Bugün 186 ülkede 4 saatten fazla bir süreyle bir yayın yapmanın veya yaptırmanın bedeli trilyonlarla ölçülemez. Bu tanıtımı parayla yaptıramayız. Biz bunu çok mütevazı bütçelerle gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda da dünyaya ve Türkiye’ye bu tür extrem sporlarda en güzel organizasyonu yapabileceğimizi göstereceğiz. Bizim motokros pistimizin, otellerimizin, hastanelerimizin, şehrimizin daha güzel, daha kullanışlı, daha rantabl olduğunu göstermiş olacağız. Ayrıca yarışlar için gelen sporcular, izleyiciler, görevliler şehrimizin ekonomisine de canlılık getirecekler."
SPOR TURİZMİNİ BAŞLATTIK
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ise şampiyonanın Anadolu’nun orta büyüklükteki bir kenti Afyonkarahisar’da yapılacak olmasının önemine işaret etti. Kentin ulaşım açısından Türkiye’nin kavşak noktalarından birinde yer aldığına değinen Akülke, 30 milyon insanın yaşadığı şehirlere 2 saat içinde ulaşılabilir bir noktada yer aldığının altını çizdi. Afyonkarahisar’ın Anadolu kentleri arasında spor turizmini başlatan ilk illerden birisi olduğunu dile getiren Akülke, şunları söyledi: "Küçük bir il olmasına rağmen kapasitesinin çok üstünde bir spor turizmi başlatmış. Futbol anlamında 13 spor sahası olan bir kompleksi var. Bunun yanında olimpik yüzme havuzu, su sporları merkezi gibi çeşitli alanlarda yatırımlar yapılmış. Ülkemizin ablukaya alınmaya çalışıldığı, binbir türlü sıkıntıya sokulduğu dönemde tüm dünyaya iki günde 8 saat canlı yayınla ulaşacağız. Bu organizasyonla Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu, organizasyon kabiliyetini tüm dünyaya göstermek istiyoruz."
OTELLER DOLMAK ÜZERE
Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Gümüşhan da Afyonkarahisar’da merkezde 10, Sandıklı’da 3 olmak üzere 5 yıldızlı toplam 13 termal otelin bulunduğunu hatırlattı. Otellerde 25 bin yatak kapasitesine sahip olduklarını anlatan Gümüşhan, şunları kaydetti: "Otellerde doluluk oranımız her geçen gün artıyor. Şu anda otellerimiz dolmak üzere. Bir haftadır yoğun rezervasyon alıyoruz. Şampiyonanın yapılacağı 1-2 Eylül tarihlerinde yer kalmayacaktır. Şampiyonayı izlemek isteyenlerin elini çabuk tutmasını istiyoruz. Çok heyecanlı yarışlar olacağını düşünüyoruz. Dünya starları buraya geliyor. Bu şampiyonanın ilimizin ve ülkemizin tanıtımına çok büyük katkıları olacak."
AA

Haberin Devamı