Dünya Dünyanın gözü Dağlıca'da!

Dünyanın gözü Dağlıca'da!

Paylaş
Dünyanın gözü Dağlıca'da!

Dağlıca'da iki ayrı zırhlı konvoya yapılan PKK saldırıları dünya basınında da büyük yankı buldu

TSK'nın henüz şehit ve yaralı sayısıyla ilgili bir açıklama yapmadığı olayla ilgili olarak dış basında akşam saatlerinden itibaren haberler yer almaya başladı. Pek çok haber sitesinin ana sayfasından duyurduğu haberler şu şekilde aktarıldı:

FOX NEWS: Türkiye'de iki askeri araç konvoyuna saldırı düzenlendi. Askerlerin öldüğü saldırı sonrasında Türkiye Başbakanı, başkente dönerek acil durum toplantısına katıldı. Recep Tayyip Erdoğan , Irak ve İran sınırındaki Hakkari'nin Dağlıca'da iki zırhlı aracın saldırıya uğradığını televizyondan duyurdu. Ajanslardan gelen ilk haberlere göre 15 asker hayatını kaybetti, henüz sayı doğrulanmadı. PKK ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda, Temmuz ayından beri Türkiye'de 70'i polis ve asker olmak üzere 200 kişi hayatını kaybetti.

RT NEWS: PKK, 15 Türk askerini öldürdüğünü iddia etti. Zırhlı bir askeri konvoya düzenlenen saldırıda henüz kaç kişinin öldüğü Ankara tarafından henüz açıklanmadı.

AL JAZEERA: Türkiye'nin henüz ölü sayısını açıklamadığı saldırıda PKK, 15 Türk askerini öldürdüğünü iddia etti.

REUTERS: Güvenlik güçlerinden bir kaynağın verdiği bilgiye göre Pazar günü PKK'nın düzenlediği saldırıda zırhlı bir konvoyda bulunan 15 Türk askeri hayatını kaybetti. Henüz ölü sayısı Türkiye tarafından doğrulanmazken, Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'de bir saldırı olduğunu açıkladı.

ILPOST: PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda 15 Türk askerinin öldürüldüğü, teröristler tarafından duyuruldu. Bu saldırı Temmuz ayından bu yana gerçekleşen en kanlı saldırı.

THE GUARDIAN: Türk jetleri, 15 Türk askerinin öldürüldüğü saldırıdan sonra PKK hedeflerini vurdu. Temmuz ayından bu yana çöken ateşkes anlaşmasından sonra gerçekleşen en kanlı saldırı olarak gözüken olayla ilgili Recep Tayyip Erdoğan saldırı olduğunu doğruladı. PKK'lılar, çapraz ateş sonucu 15 askeri öldürdüklerini ve çok sayıda silahı ele geçirdiğini duyurdu.

Haberin Devamı