Bilim - Teknoloji Dünyanın ilk antilazer cihazı!
Paylaş
Dünyanın ilk antilazer cihazı!

Yale Üniversitesi fizik canavarları, uzun süredir üstünde çalıştıkları projeyi nihayet hayata geçirdi. Peki Antilazer cihazı nedir ve nasıl çalışır?

Günümüzden 1 yıl kadar önce, bir grup fizikçi biraraya gelmiş ve yakın zamanda bir Antilazer cihazı geliştireceklerini iddia etmişti. Yale Üniversitesi bünyesinde bulunan bilim canavarı dahiler emellerine ulaştılar ve Antilazer cihazını gün ışığına çıkarttılar.

Haberin Devamı

Güle Güle Lazer

Tıbbı işlemler ve tekstil gibi sektörlerde sıklıkla kullanılan lazer sistemlerinin temeli atom veya molekül enerji düzeyleri arasındaki elektron geçişleri ile oluşan ışık fotonlarına dayanıyor. Antilazer cihazı ise bunun tam tersini gerçekleştirip, süreci tersine çeviriyor ve lazeri absorbe ediyor (emiyor). Y

ale Üniversitesi Deneysel Fizik Uzmanı Hui Chao, "İcadımız basit görünüyor ama çok etkili. Sonuçta, lazeri emmek için muazzam bir güç gerekiyor." ifadelerini kullandı. Teoride, ışığın yüzde 99.9'u yok edilebiliyor. Antilazer cihazı ise şimdilik, yüzde 99.4'lük seviyeye ulaşabiliyor. Chao ise bunun yeterli olduğunu ve gelecekte çok daha önemli işler başaracaklarını, ısrarla vurguluyor. İcadın hangi sektörlerde kullanılacağı hakkında, herhangi bir açıklama yapılmadı. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı