Ekonomi Dünyanın ilk geri dönüştürülmüş şampuan şilesi raflarda yerini aldı

Dünyanın ilk geri dönüştürülmüş şampuan şilesi raflarda yerini aldı

Paylaş
Dünyanın ilk geri dönüştürülmüş şampuan şilesi raflarda yerini aldı

Suların kirliliği ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla global çapta yürüttüğü proje ile kıyılardan toplanan plastik atıklardan ‘Dünyanın İlk Geri Dönüştürülmüş Şampuan Şişesi' üretildi.

Head&Shoulders tarafınran üretilen şampuan şişesi, Türkiye organize perakende sektörünün önemli bir markası olan CarrefourSA marketlerinde satışa sunulurken, kampanyaya destek olmak isteyen tüketiciler için marketlerde plastik atık toplama üniteleri de yerini aldı.

Haberin Devamı

Sahillerden atık toplama etkinliği sonrasında Toplum Gönüllüsü gençler, P&G Kafkasya ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, TOG Genel Müdürü Jülide Erdoğan ile bir araya gelerek toplanan atıkların ayrıştırılarak geri dönüşümüne katkı sağladı.

"500 MİLYONDAN FAZLA ŞİŞEYİ GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRACAĞIZ"

Tankut Turnaoğlu projeyle ilgili olarak, "Head&Shoulders markamızla dünyadaki su kaynaklarımızın korunması ve temiz tutulması için çok önemli bir projeye imza atıyoruz. Geçtiğimiz yıl globalde başlayan kıyılarda toplanan plastiklerden geri dönüşüm ile şampuan şişesi üretme çalışmalarımızı Türkiye’de de hayata geçiriyoruz. Proje ortaklarımız olan CarrefourSA ve TOG ile birlikte kıyı plastiği toplama çalışmaları yürüterek plastik atıkların geri dönüşüme gönderilmesi konusunda farkındalığı artırmak için çalışacağız. 2018 yılının sonunda Avrupa'daki şampuan şişesi üretiminin yüzde 20’sini, geri dönüştürülmüş plastiklerden karşılamayı hedefliyoruz. Bu sayede 500 milyondan fazla şişeyi geri dönüşüme kazandırmış olacağız. Başlattığımız bu projenin bir başlangıç olmasını, tüketicilerimizin plastik atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme göndermesi konusunda daha bilinçli davranmalarını dilerim’’ dedi.

Haberin Devamı

"MARKETLERİMİZDE PLASTİK NOKTALAR KURUYORUZ"

Kutay Kartallıoğlu da Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası olarak, faaliyet gösterdikleri alanlardaki tüm aşamalarda sürdürülebilir çevre duyarlılığını gözeten bir bilinçle hareket ettiklerini belirtti. Kampanyaya da bu çerçevede destek verdiklerini belirten Kutay Kartallıoğlu, şunları dile getirdi:

"Sürdürülebilir bir çevre sayesinde gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için atılan adımları öne

İHA