Dünya Dünyayı ayağa kaldıran vahşet

Dünyayı ayağa kaldıran vahşet

Paylaş
Dünyayı ayağa kaldıran vahşet

İnternette hızla yayılan ve dünya genelinde büyük tepki çeken görüntülerde Sudanlı bir kadının, kendisini kırbaçlayan iki Sudanlı polise yalvardığı görülüyor

Kadının kimliği ve olayın yaşandığı yer tam olarak bilinmiyor, ama kadının Sudan yasalarının 154 ve 155. maddelerine göre cezalandırıldığı bildiriliyor.

Bu yasalar, zina yapan ve genelev işletenlere 100 kırbaç vurulmasını ve beş yıl hapis cezasını uygun görüyor.

30 KADIN GÖZALTINDA

Sudan'ın başkenti Hartum'da bir kadının polis tarafından kırbaçlanmasını protesto için bugün bir gösteri düzenlemek isteyen 30 kadar kadın gözaltına alındı.

Olay yerindeki AFP muhabiri, protestocu kadınların, başkentin merkezinde Sudan Adalet Bakanlığı binası civarında polis ve güvenlik güçlerince gözaltına alındığını belirtti.

Haberin Devamı



Göstericilerin, görüntüleri internetten de yayınlanan kırbaçlama cezasını kınayan bir mektubu bakanlığa vermek istedikleri kaydedildi. Kadının neden kırbaçlandığının bilinmediği belirtildi.

Adli makamlar, kırbaçlama olayıyla ilgili soruşturma açıldığını açıklamıştı. 2009 yılında, Sudanlı gazeteci Lubna Hussein de, halk içerisinde pantolon giyerek dolaştığı için 40 kez kamçılanma cezasına çarptırılmıştı.