Ekonomi Dünyayı kaç milyon kişi geziyor?

Dünyayı kaç milyon kişi geziyor?

Paylaş
Dünyayı kaç milyon kişi geziyor?

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün açıkladığı verilere göre yılın ilk dört ayında uluslararası alanda seyahat eden kişi sayısı 332 milyon oldu. Afrika bölgelerine ise sağlık sorunları sebebiyle seyahatte azalış görüldü

Uluslararası alanda seyahat eden yolcu trafiği, Ocak-Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 332 milyon kişiye ulaştı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, yılın dört aylık döneminde ziyaretçi trafiği Amerika'da yüzde 6, Avrupa, Asya, Asya Pasifik ve Orta Doğu bölgelerinde yüzde 4 ila 5 aralığında arttı.

Salgın hastalıklar, ekonomik ve siyasi sorunlarla uğraşan Afrika bölgesinde ise söz konusu dönemde yabancı ziyaretçi sayısı ortalama yüzde 6 azaldı. Bölgedeki daralma, Kuzey Afrika'da yüzde 7, Sahraaltı Afrika'da yüzde 5 oldu.

Yabancı turist sayısında yüzde 6 büyüme gösteren Amerika'nın güney kesiminde yüzde 8, Karayipler'de yüzde 7 artış kaydedildi.

Asya ve Pasifik bölgesinde ortalama yüzde 4 olarak gerçekleşen büyüme, Okyanusya'da yüzde 8, kuzey ve doğu Asya'da yüzde 5, doğu Asya'da ise yüzde 3 oldu.

Haberin Devamı

AA