Siyaset Dursun Çiçek: 5 yıl önce şikayet ettim şimdi inceleniyor
Paylaş
Dursun Çiçek: 5 yıl önce şikayet ettim şimdi inceleniyor

Ergenekon davasından ağırlaştırılmış müebbet, yeniden yargılama kararı verilen Balyoz davasından da 16 yıl hapis cezası alan emekli Albay Dursun Çiçek, hakkında usulsüz dinleme kararı verdiğini iddia ettiği Ali Efendi Peksak hakkında başlatılan inceleme kapsamında HSYK başmüfettişine "müşteki" olarak ifade verdi. Çiçek 'şikayetçiyim' dedi

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na kızı aynı zamanda avukatı İrem Çiçek ile gelen Dursun Çiçek, müşteki sıfatıyla Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'ya ifade verdi. Çiçek, ifadesinde kendi hakkında usulsüz dinleme kararları alındığını belirterek, hakkında herhangi bir soruşturma olmadığı halde teknik takip kararları aldıran ve bu kararların aldırılmasına sebebiyet verdiğini iddia ettiği başta hakim Ali Efendi Peksak olmak üzere hakimlerden şikayetçi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

"ADALET BAKANLIĞI İŞLEME KOYULMAYAN KARARLARI YENİDEN İNCELEMİŞ"

Dursun Çiçek ifadenin ardından adliye önünde açıklama yaptı. 2009'da Balyoz davası hakimlerinden Ali Efendi Peksak hakkında şikayetçi olduğunu ancak işleme koyulmadığını belirterek, “Adalet Bakanlığı işleme koyulmayan kararları yeniden incelemiş ve işleme koyulması için talimat vermiş" dedi.

İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinin bir gazetede yayınlanmasının ardından soruşturmanın başladığını ancak kendisi hakkındaki dinleme kararının 3 ay önceden alındığını söyleyen Çiçek, “Soruşturma olmayan bir dönemde Dursun Çiçek neden dinlenir? Dolasıyla bu tarihten 3 ay önce hakkımda dinleme ve teknik takip kararı alınması bu kumpasçıların hakkımda medyada yapacakları karalama kampanyası için bilgi toplamak amacıyla yasa dışı dinleme kararı aldığını somut olarak ortaya koymaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Cem TURSUN / DHA