Siyaset Dursun Çiçek: Cemaatin TSK'da etkin olduğu noktalar var
Paylaş
Dursun Çiçek: Cemaatin TSK'da etkin olduğu noktalar var

Emekli Albay ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Paralel yapının Silahlı Kuvvetler'de darbe yapacak gücü yok. Ancak özellikle istihbarat, bilgisayar ve insan kaynakları yönetiminde bilinçli seçim olarak etkin olduğu noktalar vardır" dedi

Bir dönem "Balyoz Planı" davasında tutuklu yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Meclis'te yaptığı basın toplantısında darbe iddialarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Dursun Çiçek, "TSK'nın darbe yapacağı, içindeki paralel yapının buna yetkin olduğu iddiaları var. TSK'nın bugün bir de açıklaması oldu. Sizce paralel yapının böyle bir gücü var mıdır? Silahlı Kuvvetler'in 'Darbe yapmayacağız' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Silahlı Kuvvetler durup dururken darbe yapmayız diye açıklama yapmıyor. Kamuoyunda bazı düşüncelerin, bazı siyasi grupların kalemşörlüğünü yapan bazı gazetecilerin kışkırtıcı açıklama sonucu bunlara cevap olarak böyle bir açıklama yapılmıştır. Zaten Cemaat Silahlı Kuvvetler'de etkin olsaydı, Silahlı Kuvvetler'de darbe yapacak güce ulaşmış olsaydı bu hukuk davasını kumpas davalarının hedefine Silahlı Kuvvetler'i oturtmazdı. Yıllarca silahlı kuvvetleri ele geçirmeye çalıştı. Yargıyı, polisli ele geçirdi. Ama silahlı kuvvetleri ele geçiremediği için dış güçlerin de desteğiyle kumpas davalarının hedefine Silahlı Kuvvetleri oturttu ve binlerce askeri, subayı cezaevlerine tıkarak Silahlı Kuvvetleri ele geçirmek istedi. Bundan hareketle diyoruz ki FETÖ denen paralel devlet yapılanması denen örgütün Silahlı Kuvvetler'de darbe yapacak, Silahlı Kuvvetleri ele geçirecek gücü yoktur. Ancak özellikle istihbarat, bilgisayar ve insan kaynakları yönetiminde bilinçli seçim olarak etkin olduğu noktalar vardır. Oralardan da temizlenmesi gerekiyor ve bir anca önce Silahlı Kuvvetler'in milli ordu, Cumhuriyet'in ordusu vasfına yüzde yüz kavuşturulması esastır. Çünkü zor bir coğrafyadayız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Zor bir coğrafyada güçlü ordu, güçlü polis Türkiye'nin güvenliği için olmazsa olmazlarımızdan. Onun için polisimize, askerimize, ordumuza sahip çıkalım diyoruz. Bizlerin terörle mücadelede batıda-doğuda; her yerde huzur için şehit olmayı göze alan, görev yapan bu kardeşlerimizi, şehitlerimizi saygıyla selamlıyoruz."

Haberin Devamı



Genelkurmay Başkanlığı, "Ordu içindeki paralel yapı faaliyetleri" ve "darbe yapılacağı" söylentilerine yanıt vermişti. Açıklamada, "demokrasiye bağlılık" vurgusu yapılarak, "Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir" denilmişti.

DHA