Gündem 'Duru' Hayyam oldu

'Duru' Hayyam oldu

Paylaş
'Duru' Hayyam oldu

17 Aralık operasyonu ile gündeme gelen Duru Döviz'in ismi değiştirildi

Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) eski şirketlerinden olan ve operasyon sırasında parasına el konulan Duru Döviz’in ünvanı “Hayyam Döviz ve Kıymetli Madenler Ticaret Anonim Şirketi” oldu

26 Haziran tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde ünvan değişikliğine ilişkin duyuru yer aldı. Şirketin sahibi şu anda Emin Hayyam. 17 Aralık sürecinde el konulan dövizler de mayıs ayında Emin Hayyam’a iade edilmişti.

ZARRAB 2007’DE GELDİ

17 Aralık soruşturması sırasında Reza Zarrab’ın kontrolünde olduğu iddia edilen Duru Döviz’in ilk ismi Durak Döviz. 6 Mayıs 1997’de kurulan Durak Döviz’de 24 Ağustos 2007’de olağanüstü genel kurul yapıldı ve Reza Zarrab 3 yıllığına yönetim kurulu başkanı oldu. Abdullah Happani başkan yardımcılığına, Turgut Yıldırım ve Serdal Happani de üyeliğe getirildi. 15 Mayıs 2009’da Zarrab başkanlıktan ayrıldı. 7 Kasım 2012’de Durak Döviz’in ismi Duru Döviz ve Kıymetli Madenler olarak değiştirildi. Aynı tarihte Apdullah Happani, Sabri Berk hisselerini Emin Hayyam’a devretti. Duru Döviz yönetiminde sadece Emin Hayyam kaldı.

26 Haziran tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre İstanbul Fatih Beyazıt Kapalıçarşı Ortakazazlar adresinde bulunan Duru Döviz şirketinin 10 Haziran 2014’te genel kurulu yapıldı, ünvan ve anasözleşmesinde değişikliğe gidildi. 16 Haziran tarihinde de tescili istendi, 26 Haziran’da da yayımlandı. Genel kurulda ilk madde şirketin ünvanının Hayyam Döviz olarak değiştirilmesi oldu. Yönetim kurulu üyelerine ücret ödenmemesine, yönetim kurulu üyelerinin en çok 3 yıllığına seçilebilmesine yönelik karar alındı. Ayrıca karın tespiti ve dağıtımı ile ilgili yapılan değişiklikte; “Net dönem kârından her yıl yüzde 5 genel kanuni yedek akçe ayrılır, kalan miktarın yüzde 5’i pay sahiplerine dağıtılır. Kâr payı pay sahibinin esas sermaye payı için şirkete yaptığı ödemelerle orantılı olarak hesaplanır” denildi. Yeni adıyla Hayyam Döviz’in sermayesi 500 bin lira.