Gündem Duruşma salonunda ABD bayrağı yaktı

Duruşma salonunda ABD bayrağı yaktı

Paylaş
Duruşma salonunda ABD bayrağı yaktı

Polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesi olayının faili olarak yargılanan 24 yaşındaki kadın, savunmasını yaptıktan sonra cebinden çıkardığı ABD bayrağını ateşe verdi

Gaziosmanpaşa’da 16 Haziran 2012’de bir büfede öğle yemeği yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul’u şehit ettiği ve 2 polisi yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık Sultan Işıklı’nın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Haberin Devamı

Mütalaada, sanık Sultan Işıklı’nın "Yurdakul’u tasarlayarak öldürmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep edildi.

Mütalaanın ardından söz alan sanık Sultan Işıklı, 2 sayfalık savunmasını okuduktan sonra cebinden çıkardığı Amerika Bayrağını duruşma salonunda çakmakla yaktı. Işıklı zorla jandarma tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

IŞIKLI VE AVUKATLARI HAZIR BULUNDU

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sultan Işıklı ve avukatları hazır bulundu. Öte yandan Sultan Işıklı’nın annesi Cennet Güneş de duruşmada ’tanık’ olarak ifade vermek için duruşmada hazır bulundu.

Haberin Devamı

Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren Anne Cennet Güneş, 2 kız çocuğu olduğunu belirterek, diğer kızının üniversite okuduğunu ve 5 yıl önce eşinden boşandığını söyledi. Anne Güneş, "Sultan bu olaylar öncesinde benim yanımda kalıyordu. Benim kızımın canlı bomba olduğuna dair yayınlar çıkınca kızımdan ben saklanmasını istedim. Kızım hakkı, halkın adaletini savunuyordu" dedi.

SAVCI 2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Savcı Ümit Özkan daha önce mütalaasını sunduğunu hatırlatarak, Sultan Işıklı’nın "Kamu görevi nedeniyle iki kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçundan 27 yıldan 45 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediğini söyledi. Savcı Özkan, geçen celse dinlenilen tanıkların olay anında sanık Işıklı’nın elinde silah olduğu ancak çatışma sırasında sanığı ateş ederken görmediklerini beyan ettiklerinin anlaşıldığını belirtti. Savcı Özkan, Sultan Işıklı’nın "Kamu görevi nedeniyle iki kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçundan beraat kararı verilmesini talep etti. Ayrıca savcı Özkan, sanık Sultan Işıklı’nın "Kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" etmekten ise 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

DURUŞMA SALONDA ABD BAYRAĞINI YAKTI

Mütaalanın ardından söz alan Sanık Sultan Işıklı da hazırladığı 2 sayfalık savunmayı okudu. Savunmasında hükümeti ve Amerika’yı eleştiren Sultan Işıklı, "Yaşasın önderimiz Dursun Karataş, yaşasın Devrimci Kurtuluş Partisi Cephesi" şeklinde biten metni okuduktan sonra cebinden Amerika bayrağını çıkardı. Diğer cebinden de çakmak çıkaran Işıklı, mahkeme heyetinin önünde Amerika Bayrağı’nı yaktı.

Haberin Devamı

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ, SANIK SALONDAN ÇIKARILDI

Jandarmanın müdahale etmesi üzerine, Işıklı jandarmalara tekme attı. Işıklı daha sonra yaka paça duruşma salonundan çıkarıldı. Salondan çıkarıldığı sırada "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek, Katil ABD Ortadoğu’dan defol" şeklinde slogan atan Işıklı, jandarmaya Amerikan bayrağı bu niye müdahale ediyorsunuz? "dedi. Bu sırada Anne Cennet Güneş, "Bırakın çocuğumu, vuramazsınız çocuğuma" diye bağırdı. Bunun üzerine Anne Güneş de salondan çıkarıldı.

DURUŞMA 15 OCAK 2015’E ERTELENDİ

Sultan Işıklı’nın avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre veren mahkeme heyeti, Işıklı’nın tutukluluk halinin devamın karar vererek duruşmayı 15 Ocak 2015 tarihine erteledi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 16 Haziran 2012’de bir büfede öğle yemeği yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul, biri kadın iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Haziran ayında gerçekleştirilen saldırının ardından Sultan Işıklı ve Hasan Selim Gönen olayın failleri olarak aranmaya başladı. Işıklı ve Gönen, saldırıdan bir ay sonra Gaziosmanpaşa’da polis ile çatışmaya girdi. Çatışmada yaralanan Gönen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çatışmadan sonra yaralanan ve kaçan Işıklı daha sonra yakalandı. Işıklı hakkında dava açıldı.

DHA