Gündem Düşen helikopterdeki en rütbeli isim Tümgeneral Aydoğan Aydın'dı

Düşen helikopterdeki en rütbeli isim Tümgeneral Aydoğan Aydın'dı

Paylaş
Düşen helikopterdeki en rütbeli isim Tümgeneral Aydoğan Aydın'dı

Şırnak'ta kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düşen helikopterde bulunan şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın en üst rütbeli kişiydi

Mayıs ayının son saatlerinde Şırnak'tan acı haber geldi.

Birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile beraberindeki askeri personel AS 532 Cougar tipi helikopter ile Irak sınırındaki Uludere'ye bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi.

13 ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ


Havalanan askeri helikopterin kalkıştan 3 dakika sonra gerilim hattına takılarak düştüğü öğrenildi. Düşen helikopterde 13 askerimiz şehit düştü.

Düşen helikopterdeki en yüksek rütbeli kişi Tümgeneral Aydoğan Aydın.



Tümgeneral Aydoğan Aydın daha önce Kato Dağ'ındaki operasyonda yer alan birliğin başında bulunuyordu.

Aydoğan Aydın 3 gün önce Kato'daki büyük operasyon sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile operasyon yerinden kamu oyuna açıklamalarda bulunmuştu.



BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE ZİYARETİ

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


DUYGULANDIRAN ŞİİR


Şırnak’ta düşen helikopterde bulunan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın üsteğmen iken kaleme aldığı ’Hanke’ye ağıt’ isimli şiir duygulandırdı.

Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı ’Hanke’ye ağıt’ isimli şiiri şöyle:

"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası’nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla".






Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 asker şehit oldu