Dünya Düşen jetin kara kutusu Putin'de

Düşen jetin kara kutusu Putin'de

Paylaş
Düşen jetin kara kutusu Putin'de

Türkiye-Suriye sınır bölgesinde 24 Kasım tarihinde vurulan Su-24 bombardıman uçağı kara kutusu Rusya lideri Vladimir Putin'in makamına getirildi. Uçağın kayıt cihazına dokunan Putin, “Buradan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Türkiye'nin yaptıklarına bakış açımız değişmeyecektir” dedi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun getirdiği kara kutuya bakarak Türkiye yönetimine dargınlığını bir kez daha dile getiren Putin, “Kendimi düzeltmem gerek. Orada neler yaşandığını elbette en ince ayrıntısına kadar öğrenmemiz gerek. Hatta başka yabancı ülke uzmanları da kara kutunun çözümü esnasında tanık olarak davet edilmeli ama bir kez daha tekrarlıyorum. Dost ve hatta müttefikimiz saydığımız, teröre karşı birlikte savaşmayı düşündüğümüz Türkiye yönetiminden haince sırtımızdan vurulduk” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Türk jeti tarafından vurularak düşürülen Su-24 bombardıman uçağı kara kutusunun bulunduğu öğleden sonra Suriye’deki Rus askeri birlikleri tarafından açıklanmıştı. Bunun için Türkiye sınırı bölgesinde çatışmaya girildiği de kaydedilmişti. Kara kutunun bulunmasıyla Kremlin Sarayına nakledilmesi arasında 4 saatten az süre geçmiş oldu.